Egyéni

Az angol Forrest Gump most a Londoni Maratont futotta le

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.23 | 15:21

Az Amerikát megjárt Rob Pope vasárnap hazai pályán száguldott. A brit amatőr sportolónak meg se kottyan már egy ekkora táv.

Rob Pope-ról már adtunk hírt korábban: ő az a fiatal férfi, aki teljesítette a Forrest Gump-filmben látott maratoni távot. Az Amerikát keresztül-kasul szelő liverpooli arc sosem adja fel, akárcsak a fiktív alabamai városkából, Greenbowból elinduló mozis karakter.

Most Pope ismét magára kapta jellegzetes Forrest-gúnyáját, hogy a brit főváros utcáit rója sebesen: a London Maratont ugyanis jótékony céllal tette meg. Kedvenc karitatív szervezeteiért állt ismét rajtvonalhoz, mellét verő szakállal.

Soha, de soha nem állunk le. Több szénhidrát, még hiperebb aktvitás!

– tweetelte.

Számára játszi könnyedséggel megtehető ez a táv, nagyobb falatokhoz is hozzászokott már az utóbbi időkben. A hollywoodi ikont idéző futásával 15348 mérföldet, azaz 24700 km-t tett a számlálójába. 490 napig vitte a lába, ami 590 maratonnal ér fel.

You’re all heroes! ? #LondonMarathon #SpiritofLondon

A post shared by Virgin Money London Marathon (@londonmarathon) on

Az állatorvosként dolgozó angol férfi már 15 éve a fejébe vette, hogy keresztül futna Amerikán:

Érdekelt az ország, majd a Forrest Gump megnézése után villant be, hogy így fogok nekivágni. Nadine, a barátnőm, és az akkor még élő édesanyám is mellém állt. Már egy ideje sejtették, hogy valami hasonló őrültséggel fogok előbb-utóbb előhozakodni.

Különösebb előkészület nélkül vágott neki az útnak; pár komolyabb sérülést szerzett, ételmérgezést is kapott, és eléggé ki is merült a végére. Volt, hogy 40 fokban, illetve mínusz 18 fokban is futott. Most Londonban szerencsésebb időjárást fogott ki.

A monotónia és a magány az, ami nagyon megviselt. De alapvetően pozitív világnézetű vagyok, így a feladás sosem volt számomra opció.

Most a brit fővárosban a Peace Direct és a World Wildlife Fund alapítványokat támogatta szerepvállalásával, teszi hozzá a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló