Tech

Nagyon vigyázzon mindenki, aki Gmailt használ, akár a teljes fiókját törölhetik!

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.17 | 11:48

Új, szigorú szabályokat vezetett be a Google.

A Google frissítette a szabályzatát, és minden eddiginél szigorúbb szabályokat vezetett be a felhasználói fiókok aktivitásával kapcsolatban. Ha valaki hosszú ideig nem használja a Gmailt, a YouTube-ot vagy más Google szolgáltatást, akkor a hozzáférése megszűnik, és az összes fiókkal kapcsolatos tartalom törlésre kerül – állítja a HVG cikke.

A keddi bejelentés értelmében azokat a Google-fiókokat törölni fogják, amelyek tulajdonosai hosszú ideje nem jelentkeztek be. A vállalat a biztonsági okokat hozza fel indoklásként: a elhagyatott fiókok sebezhetőbbek, és a tulajdonosuk észre sem veszi, ha támadók megpróbálják átvenni az irányítást a fiók felett.

A Google közölte, hogy azokat a fiókokat, amelyekbe két évig nem történik bejelentkezés, inaktívnak minősítik, és törlik az összes tartalmat. Ilyen esetekben a Google törli a Gmailben, a Google Drive-on, a Naptárban, a Meetben, a YouTube-on és a Google Fotókban tárolt adatokat, tartalmakat és emlékeket is.

Ez a szabály minden személyes Google-fiókra vonatkozik. A Google-fióknak minősül minden olyan hozzáférés, amellyel a fent említett szolgáltatásokba be lehet lépni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló