Tech

Ez az év ár/érték bajnok fülhallgatója – teszt

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.03 | 13:48

A Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic meglehetősen magasra tette a lécet. Itt az idő, hogy a konkurencia felkösse a gatyát, mi pedig nézzük meg, mit kapunk most a Xiaomitól 10 ezer forint alatt.

Kinézet

A töltő tokja kicsit nagyobb a megszokottnál, és szokatlan formával és nyitómechanizmussal érkezik. A dolog azonban meglehetősen könnyű, és még mindig kényelmesen elfér a legtöbb zsebben.

A fedelet kinyitva feltárul a tényleges Mi TWS2 Basic fülhallgató, és pontosan úgy néz ki, mint a nem Basic társai. Alakjuk az Apple AirPods-ra emlékeztet, bár a “szár” ebben az esetben a tényleges fülhallgatón túl folytatódik. Ha már viseltél néhány konkurens terméket, akkor eltarthat pár óráig, amíg megszokod a nagyobb alakot. Ne felejtsük el, hogy egy 10 ezer forint alatti vezeték nélküli fülhallgatóról beszélünk. A jó hír az, hogy a Mi TWS2 Basic tökéletesen illeszkedik a legtöbb fülbe, és elég könnyű megszokni őket. Támogatják a viselés-érzékelést is – vagyis az egyik vagy mindkettő kivétele automatikusan szüneteltetni fogja, a lejátszást.

Csatlakoztathatóság

Ha megfelelő Xiaomi telefonod van a megfelelő firmware verzióval, a Mi TWS2 Basic ugyanolyan könnyen csatlakoztatható, mint az Apple AirPods. Ez azt jelenti, hogy amikor kinyitod a töltőtokot a Xiaomi telefonod közelében, egy felugró üzenet jelenik meg a telefonodon, amely engedélyt kér a csatlakoztatáshoz.

Azonban ha más telefonod van, akkor sem kell aggódnod. Az Android vagy iOS telefonhoz való csatlakoztatáshoz csak ki kell nyitni a tokot, majd a Bluetooth-beállításokba lépni és rákoppintani.

Akkumulátor és töltés

A Mi TWS2 Basic töltőtáska 410mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami körülbelül négyszer tudja feltölteni a fülhallgatókat. A tok USB-C porton keresztül töltődik, és igen, a dobozban egy rövid kábelt is adnak hozzá. A teljes tok feltöltése körülbelül 90 percet vesz igénybe. Magukat a tényleges fülhallgatókat körülbelül 5-7 perc a alatt egy órányi üzemidővel tudod ellátni.

Működés

A Mi TWS2 Basic mindkét fülhallgatónál támogatja az érintésvezérlést. Dupla koppintás bármelyik párra a zene lejátszásához/szüneteltetéséhez, hívásfogadáshoz/befejezéshez és az alapértelmezett hangasszisztens előcsalogatásához, legyen az Google, Bixby vagy Siri. A gesztusok megfelelően működnek, de időbe telik megszokni, hogy a megfelelő helyre koppintsunk.

Hangminőség és vétel

Természetesen az egyik legfontosabb dolog minden fejhallgatóval kapcsolatban a hangminőség. A Mi TWS 2 Basic esetében ez nem túl jó hír, hiszen a kimenetüket leginkább a nevük utolsó szavával lehet jellemezni. A fülhallgató hangja szerintem kicsit lapos, a magas hangok hiányoznak, de az énekhangok azonban nagyszerűek, ami tényleg ár/érték bajnokká teszi.

A gyár azonban a spórolás jegyében nem vette ki belőle a legfontosabb funkciót:

a környezeti zajszűrést hívás közben.

A Mi TWS2 Basic esetében rendben működik.

Végítélet

A Mi TWS2 Basic 10 ezer forint alatt beszerezhető, és ennyiért rendben lévő hangminőséget és meglehetősen jó hívásminőséget és korrekt zajszűrést kínál. Az audiofilok és a mély basszusok, nagyon magas hangok rajongói lehet, hogy csalódottak lesznek, ám az is biztos, hogy ők nem ennyiért fognak fülhallgatót venni.

A Mi TWS2 Basic kiválóan alkalmas a zenehallgatáson túl az útközbeni telefonálásra, podcastok hallgatására vagy videók nézésére az ingázás közben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló