Gamer

Itt vannak az elmúlt 30 év legnépszerűbb játékai

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.01 | 08:18

Csodálatos infovideót lőttünk a Game-Obscura Youtube-csatornán - 1990 mutatja meg a legnépszerűbb társas- és kártyajátékokat, fantasztikus felíveléseket és törvényszerű hanyatlásokat.

Itt egy videó, ami megmutatja az elmúlt 30 év legnépszerűbb játékait, ráadásul egy magyar Youtube-csatorna, a Game-Obscura jóvoltából, akik a BoardGameGeek adatait vették alapul.

Mivel a BGG csak 2000-ben indult, ezért az ez előtti adatok becsléseken alapulnak, de mondjuk, hogy mi alapján lettek megbecsülve az 1990 és ’99 közötti játékok számai, arról nem találtunk információt. Mindenesetre a Game-Obscura azt ígéri, hogy hamarosan podcastban elemzi az adatokat. Az adatok csoportosítása ebben a videóban éves, nem negyedéves, és a huszadik század utolsó évtizede egyben van, nem évenként.

A Game-Obscura egyébként azért éves bontásban mutatja a számokat, mert így átláthatóbb, jobban megfigyelhető az egyes játékok népszerűsége, anélkül is, hogy lelassítanánk a videót. Meg ebben a mostaniban nem csúsznak annyira egymásra az egyes játékok sávjai, így nem is takarják ki egymást, ami szerintünk szintén az élvezhetőséget és a jobb megértést segíti.

Forrás: Metabro.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló