Infotech

Várható volt, a Facebook szép lassan átmegy Tinderbe (is)

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.01 | 13:18

A 2019-es fejlesztői konferencián a Secret Crush az egyik forró téma. A rendszer nemsokára tudni szeretné, melyik barátoddal szexelnél szívesen.

Rémlik még, amikor online megbökhetted egyik kedves barátodat a kék közösségi oldalon? Most szintet lép a Facebook: ha ki akarsz kezdeni valakivel, arra nemsokára több lehetőséged is nyílik majd.

via GIPHY

A párkeresés előtérbe kerül, ehhez jön majd egyfelől a Dating, ami egy sima randialkalmazás, illetve a Secret Crush, ami pedig a „barátság extrákkal”-vonalat képviseli majd. Felrakhatod (több) kiszemelt ismerősöd nevét erre az „izgató” embereket tömörítő, kilenc főig terjedő listára; és ha ő is így tesz veled, akkor a rendszer mindkettőtöknek bejelez – mintha valahol már láttunk volna hasonlót. A Tinder és a Bumble is ilyen módon teszi egyértelművé, ha egyezés van.

via GIPHY

A pláne itt az, hogy az illetőt személyesen is ismered már, ami előnyt biztosít számotokra. A Facebook is jól jár, mert vélhetően több embert húz majd be ezzel az újítással – a többi konkurens bizony meg fogja érezni a változást.

Na de mi lesz a biztonsággal? Ami egy fájó pont a Zuckerberg-birodalomban. Az algoritmus talán nem lő mellé, ki az, akivel szorosabbra is fűznéd a baráti szálakat. Ám ha úgy döntenél, hogy nem dobod be a neved ezekbe a lehetőségekbe, vagy mégis feliratkozol, de nincs egyezés – állítólag akkor sem kerülsz fel semmilyen listára. Nyilvánosságra főleg nem hozzák a neved, sem a titkos „szerelmedét”, ha egyáltalán megtalálod.

Minden, amit a FB Datingre felraksz, az ott is marad. Nem gyűjtünk ki adatokat onnan.

– áll a felelősségteljes sajtóközleményben.

via GIPHY

Jelenleg Kolumbia, Kanada, Thaiföld, Argentina és Mexikó területén érhetőek már el ezek a friss opciók, de a kör nemsokára újabb 14 országgal fog bővülni, Chilétől Vietnámig. A Gizmodo tájékoztat arról is, hogy az Egyesült Államok lakosainak egyelőre még várniuk kell, hogy ezúton találjon rájuk a Nagy Ő, vagy pedig a mostani eszközökkel kell a kapcsolataikat felpörgetni.

Több ponton is támogatni fogja a magánszférát a Facebook – nem kell majd annyira a kirakatban zajlania az életünknek, mint eddig. Ezt szolgálnák az új funkciók, melyeket a San José-i F8 fejlesztői konferencián maga Mark Zuckerberg is megemlített.

via GIPHY

Kiderült, hogy puritánabb megjelenést is terveznek a felület számára, ami a használatot is megkönnyíti majd. A kék szín sem lesz már olyan markáns: egy halványabb összképre számíthatunk. A közösségi jelleg még inkább ki fog domborodni. Az események és csoportok elérése, kezelése is komfortosabbá válik, a magán-üzenetváltások titkosodnak, és így talán kevesebb lesz a botrány is, a Gizmodo szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló