TV

Sacha Baron Cohen durvul, most alelnököt grillez, saját kínzóeszközével

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.10 | 10:41

Who Is America? címmel borzolja a kedélyeket nemsokára Borat alteregója. Július 15-én indul a brit komikus extra erősnek ígérkező tévéműsora.

Sacha Baron Cohen célkeresztjében nem csak Donald Trump áll: július 15-én veszi kezdetét új tévéműsora, melynek előzetesében más tengerentúli politikusok is megkapják a magukét. Konkrétan George W. Bush emberét, a megosztó Dick Cheney-t szemelte ki most magának.

 

A Boratként és Ali G-ként nagyot ment tréfamester ezen rövid filmecskéjében láthatjuk az egykor alelnöki pozíciót elfoglaló idős urat, aki még arra is hajlandó, hogy aláírjon Cohen számára egy üres műanyag zsákot, ami az ízes akcentussal beszélő, ám végig láthatatlannak maradó színész szerint nem más, egy „waterboarding” eszköz. Ezt a víz általi fulladást stimuláló, kínzáshoz használt tárgyat még a 77 éves politikus vezette be regnálása idején – azaz 2001-2009 közt – a hírszerzésbe: terrorgyanús személyek vallatására.

A veterán államférfi nemrég még meg is védte az ehhez hasonló, embertelen és illegális módszereket egy Fox News interjúban:

Ha rajtam múlt volna, nem állítottam volna le ezeket a programokat. Máig működnének és folytatódnának.

– nyilatkozta május folyamán. Hogy Cohen beleszállt, azzal is jelzi, hogy amit az első trailerében ígért, megvalósulni látszik:

A televíziózás történetének eddigi legveszélyesebb műsora lehet

a napokon belül elinduló adás, melynek előzetesében a főkolompos neve egyáltalán nem is hangzik el. De további részleteket sem tesznek közzé, titoktartási egyezményre hivatkozva.

2004-ben már Ali G-ként bolondját járatta az amerikaiakkal a brit komikus, aki felidézi ezt a szerepét, a nemsoká érkező műsorához kapcsolódóan is. Ekkor a még iparmágnásként tevékenykedő Trumppal kóstolgatták egymást. Cohen egy másik projektet is futtat, ezzel párhuzamosan: a Netflix számára készít egy mini-sorozatot névrokona, egy Eli Cohen nevű izraeli kémről, aki 1965-ig élt, említi meg a Telegraph.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló