TV

Danny Glover és Nicole Kidman is Emmy-díjas lett, mutatjuk, kik még idén a legjobbak

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.18 | 09:55

A tévés elismerések parádéjáról idén a Trónok Harca pont lemaradt, majd jövőre tarolnak.

Aki nem követte a CBS elő adását, annak összefoglaljuk a lényeget. A los angelesi Microsoft Theaterben lezajlott, 69. Emmy-gála házigazdájaként Stephen Colbert tündökölt, a 2016 június-2017 májusi időszak tévés és netes streaming műsorok megmérettetéséből mindössze a későbbi vetítési időpontja miatt maradt ki a Trónok Harca; jövőre viszont vélhetően tarolni fog a fantasy.

Rosszabbul járt a hangulatos Stranger Things, ugyanis a retro sci-fi/horror jóformán kimaradt a díjesőből, ami meglehetősen fura. A Complex emeli ki a legemlékezetesebb pillanatokat, illetve listázza az összes jelöltet is.

Mellékszereplők

Alec Baldwin a Saturday Night Live-ban nyújtott teljesítménye alapján távozott szobrocskával, míg Laura Dern a Big Little Lies miatt.

Limitált sorozatok

Két nagyasszony, Nicole Kidman és Reese Witherspoon is elismerésben részesült, szintén a Big Little Lies révén: nemcsak maga a minisorozat, de a színészi munka jutalma is megérdemelten landolt Kidman karjaiban. De Jean-Marc Vallée, mint direktor sem távozott üres kézzel.

Riz Ahmed pedig a The Night Of révén részesült elismerésben.

 

Vígjáték

Az alelnök és a Veep osztozik a legjobb komédia sorozat elismerésen; ez utóbbi szállította a leginkább kiemelkedő női alakítást is, Julia Louis-Dreyfus jóvoltából. De van oka az örömre Danny Glovernek is, aki egyfelől, mint komédiasorozat-rendező, kapott szobrocskát; illetve az Atlanta sztárja még férfi vígjáték-főszereplőként is a legjobbnak találtatott.

Legjobb dráma

A férfi mezőnyt idén Sterling K Brown vitte, a This Is Us révén.

A női finalista Elisabeth Moss lett (mint legjobb drámai színésznő), aki A szolgálólány meséje című, szintén díjat nyert drámasorozatban alakított nagyot. Ez a Hulu-s széria ráadásul még a rendezés mezőnyében is remekelt.

Tévéfilm

A legjobban megírt, és a legjobb tévéfilm is a Black Mirror antológiasorozat aktuális epizódja lett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló