Vállalatok

Huawei: Esélytelen, hogy az USA megtörjön minket

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.19 | 15:18

Megszólalt a techóriás alapítója, Ren Zhengfei.

A Huawei alapítója és vezérigazgatója, Ren Zhengfei. Fotó: AFP

A BBC-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a lányát (aki egyénként a cég pénzügyi vezetője) biztosan politikai indíttatásból tartóztatták le tavaly Kanadában. Mint arról már korábban beszámoltunk, az USA kormánya nem nézi jó szemmel, hogy egy kínai vállalat ekkora sikereket ér el az egész világon. Itt gyakorlatilag a két ország csatározásáról van szó.

Meng Wanzhou-t hivatalosan azért kapták el, mert őt és apját pénzmosással és ipari titkok lopásával vádolják. A valóságban inkább arról lehet szó, hogy Amerika így szeretett volna betenni a kínai techóriásnak.

„Tiltakozom az USA módszerei ellen, elfogadhatatlan dolog ilyet csinálni, kizárólag politikai indíttatásból. Amikor az USA szeretne megbüntetni valakit, hajlamosak harcias eszközökhöz nyúlni, ez ellen pedig tiltakozunk. De most már ezt az ösvényt járjuk, amely a bíróságra vezet.” – mondta az interjúban Zhengfei. Természetesen minden vádat tagad, hozzátette, hogy kizárt dolog, hogy az USA megtörje a céget.

Ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is fáj nekik. Az amerikai kormány győzködi a világ más országait, hogy ők se vásároljanak semmit a Huawei-től, Ausztrália és Japán már bele is egyezett ebbe, ami az 5G hálózatot illeti. A Huawei ugyanis alkatrészeket árul az 5G hálózatok kiépítéséhez, az USA szerint pedig nem jó dolog, hogy egy kínai cég cuccain keresztül megy majd át rengeteg adat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló