Vállalatok

Eltűnnek a játékboltok, ennyi volt, a Toys R Us is lehúzhatja a rolót

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.10 | 18:22

Game Over, a jövő héten végleg bezárhat az egyik legnagyobb játékbolt-lánc. Az Amazon és a netes boltok kinyírják a játékboltokat, de amúgy se műanyagjátékokat akarnak a gyerekek, hanem a monitor előtt keresik a szórakozást.

A Toys R Us nevű játékbolt hálózatnak úgy tűnik, leáldozott, így a Hasbro részvények 3,5 százalékkal, a Mattel papírok pedig 7 százalékkal zuhanni kezdtek. De a Lego és a kisebb gyártó cégek is érzik, hogy változik a piac, ugyanis a Toys R Us volt az utolsó, csak játékokra specializálódott szaküzlet. Egy ilyen védőbástya elestével a gyártóknak nehéz lesz promótálni termékeiket.

A Mattel most karácsonykor 12 százalékkal kevesebbet kaszált, mint egy évvel azt megelőzően. Még a Hasbro is gyengült, pedig náluk van a Nerf, a My Little Pony és a Star Wars termékek joga, plusz a Pixar, Marvel és Lucasfilm brandje is.

Még a Frozen is jobban ment a Star Warsnál – amire magyarázat egyfelől az, hogy egyre többen – akciófigurák és babák helyett – virtuális szórakozásra költenek inkább: videojátékok és high-tech kütyük formájában.

A másik tényező az, hogy az Amazon elviselhetetlenül alacsonyan tartja az árakat: ez pedig minden forgalmazót érint.

Az előremenekülés a Mattel számára az lehet Margo Georgiadis vezérigazgató szerint (aki a Google-től igazolt át), ha inkább az interaktív játékokra erősítenek rá. De a CNN Money szerint az a pletyka sem légből kapott ötlet, hogy a túlélés érdekében esetleg beolvadnának a Hasbroba.

A post shared by Fantha Tracks (@fanthatracks) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.