Zene

60 éves lenne Prince, itt egy új album, egyenesen ’83-ból

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.08 | 09:45

Két éve nincs köztünk a minnesotai sztár, akire a Warner egy archív felvétellel emlékezik.

Most töltené be a 60. életévét a minnesotai otthonában 2016 áprilisában elhunyt zenész. A kerek évfordulóra a hagyaték kezelője egy poszthumusz albummal állt elő, melyen kilenc, eddig ebben a formában nem ismert szerzemény található. A dalok zöme kiadatlan felvételekből áll, de a Purple Rain című sláger korábbi verzióiba is belefülelhetünk a korong jóvoltából.

# I MISS YOU HAPPY BIRTHDAY #PRINCE ROGER NELSON #ALWAYSINOURHEARTSNEVERFORGOTTEN ?????

A post shared by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

Prince élete során több, mint százmillió lemezt adott el; a rock-funk-jazz világát egyesítő sztár 57 évesen hunyt el, fájdalomcsillapító gyógyszerek túladagolásában.

A Prince & A Microphone 1983 című anyag visszavisz a nyolcvanasokba: ekkor, a házi stúdiójában készült az a kazetta, melyen a dalszerző-énekes zongorajátéka hallható:

Egy nyers, bensőséges felvétel, mely még a szupersztár-státusz bekövetkezte előtt keletkezett. Ráadásul rímel az utolsó, 2016-os koncertkörútja elnevezésére – Piano & A Microphone Tour – is.

– összegzi Troy Carter, a Prince Estate részéről.

A muzsikus 1978-ban adta ki első albumát, majd a ’80-as években szerzett nemzetközi hírnevet – olyan lemezekkel, mint a 1999, a Purple Rain, vagy a Sign ’O’ The Times.

A BBC szerint több, ismert dal kezdetleges verziójára ismerhetünk rá a Warner által a születésnapra időzített kiadványon.

Happy Birthday to the Purple Prince ?? Rest in Power #Prince

A post shared by Wesley Snipes (@realwesleysnipes) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló