Zene

Childish Gambino rajzfilm-klipjében van azért pár furcsaság, segítünk helyre tenni

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.03 | 12:03

Beyonce, Drake és Azealia Banks is szerepet kapott a rapper friss animációjában.

Childish Gambino legutóbb klip-történelmet írt a politikai felhangokban dúskáló This Is America című videójával. Most egy animációs filmecskéje látott napvilágot, melyre a rapper egy csomó nagy nevet rántott be – igaz, csak virtuálisan. Beyonce, Drake és az Outkast is látható a

Feels Like Summer

című dalhoz készült mini rajzfilmben, melyben a laza R&B ütemek alatt azért esik pár célzás a klímaváltozás miatti hőségre is. A vízhiány és a méhek pusztulása is szerepel a fülbemászó trackben, de messze nem olyan brutálisak a témák vagy a megjelenítésük, mint a Star Wars-színészként is ismert rapper előző vizuális dobásában.

A videó úgy indul, hogy (Gam)Bino rajzfilmverziója elsétál az idilli szomszédság mellett: Will Smith épp kocsit mos, Birdman húst süt. Majd felbukkan az idén erőszakos viselkedés miatt letartóztatott Kodak Black is, aki nem tud kijönni játszani a hozzá bekopogtató Lil Pumphoz és Trippie Redhez. De azt például nehezen lehet megfejteni, mit keres Azealia Banks egy fán csücsülve.

A rajzokat Justin Richburg követte el, akinek az Atlanta című Donald Glover-tévéműsorban már láthattuk a munkáit.

Kanye West sír?

A hírhedten Trump-rajongó, 41 éves rapper a klipben Amerikát naggyá tevő piros sapkát visel, és zokog. De valamiért Michelle Obama ölelgeti, ráadásul hátulról. Az Outkast szerepe sem túl egyértelmű, mindenesetre a szórakoztatóipar nagy ikonjai közt kaptak helyett: Whitney Houston és Michael Jackson oldalán.

Nicki Minaj és Travis Scott

sem maradhatott ki egy ilyen merítésből: az utcán játszanak, ráadásul építőkockákkal. A férfi kihúzza a rappercsaj építményéből a tartóelemet, ami miatt összedől Minaj műve. Kettejük közt az életben is fellángolt hasonló harc, nemcsak az MTV ülésrend, de a Billboard listavezetői pozíciója miatt is kieléződött a helyzet.

Drake és Future

is sajátosan kerül elő: Future bringával húz el, míg a kanadai rapper lohol utána. Drake dühös, mert lemarad tőle, és az öklét rázza a távolodó alak után, akivel a valóságban – haverok: kollaboráltak és turnéztak is együtt.

Beyonce

egy olyan pólót visel, melyen a RIP Fredo Santana feliratot böngészhetjük ki. A chicagoi rapper januárban hunyt el, máj- és veseelégtelenségben, mindössze 27 éves volt.

És sokan mások

Dr. Dre, Sean Combs, Snoop Dogg, Wiz Khalifa és Jay-Z személyét is felfedezheti az alapos szemlélő, de Meek Mill, Pusha T és Lil Wayne is a tablót tarkítja. A Rae Sremmurd duó vizipisztolyozik egyet, akikkel Gambino nemsokára turnéra indul, This Is America címmel, teszi hozzá a CNN.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló