Zene

Na, melyik dalt streamelték a világon hivatalosan a legtöbbet?

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.11 | 16:18

A díjhalmozó angol zenekar száma ismét a csúcson.

A világon a legtöbbet streamelt szerzemény nem Mozart vagy Bach nevéhez fűződik, hanem a Queen együttes egyik -ha nem a – legismertebb dala lett. A Freddie Mercury hangján halhatatlanná vált rock-klasszikus a Bohemian Rhapsody, ami 1975-ben jelent meg.

via GIPHY

Az Universal MusicGroup szerint a legendás A Night At The Opera című korongról származó számot 1,6 milliárd alkalommal hallgatták meg, a legnagyobb stream szolgáltatók – Spotify, Apple Music, Deezer és YouTube – adatainak összesítése alapján.

via GIPHY

A dalnak jót tett az is, hogy idén mutatták be az azonos című életrajzi film, mely a csapat AIDS-ben elhunyt énekesének alakját idézi fel. A Rami Malek főszereplésével, alig 55 millió dollárból forgott Bohemian Rhapsody maga is rekordot döntött már: minden idők legsikeresebb zenei életrajzi mozija lett, öt héttel a debüt után, a maga 596,6 millió dolláros bevételével. Két Golden Globe-jelölést is begyűjtött a mű, illetve Malek a Palm Springsi fesztivál Breakthrough Performance díját már át is vehette.

via GIPHY

A dalhoz készült eredeti klip is úttörőnek számít, a maga nemében – Bruce Gowers mindössze három óra alatt rendezte a zenekar próbahelyén a filmecskét, mely a legelső feljegyzett, promóciós célra készült zenei videó. A kislemez kilenc hétig állt a brit toplista csúcsán, és 2004 óta már a Grammy Hall of Fame szerves része is, teszi hozzá a Forbes, szóval a megjelenésekor sem volt sikertelen a Queen slágere.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló