Autó

2022-ben jön a Volkswagen menő elektromos kisbusza, és bivalyerős lesz

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.21 | 18:24

I.D. Buzz a a gyár legendás T1 Samba kisbuszának újragondolása, de nem csak a design lesz majd alaposan feltuningolva.

Az I.D. Buzzt idén év elején leplezték le a detroiti autoshown, és most már arról is vannak hírek (bár nem túl jók), hogy mikor dobják majd piacra. Az elektromos kisbuszt legelőször 2022-ben kaparinthatják majd meg a vásárlók, ráadásul Észak-Amerikában kezdődik az árusítás, arról nincs hír, hogy Európában mikor kerül a boltokba. Már ha egyáltalán forgalmazzák majd, bár meglepő lenne, ha a Volkswagen pont Németországban és az EU-ban nem hozná ki a modellt.

Volkswagen I.D. BUZZ: The Concept Car in Pebble Beach

The Volkswagen Concept Car I.D. BUZZ goes into production! Herbert Diess proclaimed this decision at the place, where the legendary Bully has an exceptional number of fans: In America. Don’t miss any updates, subscribe here to the Volkswagen YouTube channel: http://vwgroup.to/YnzD8 — Further information can be found on our Media-Services: https://www.volkswagen-media-services…

Pedig errefelé is biztosan lenne rá igény. A VW T1 és T2 örökségét szépen sikerült átültetni a modern designba, menő és futurisztikus lesz az új kisbusz. Valamint nagyon erős, legalábbis az elődökhöz képest: Míg az ’50-es években az első Type-1 kb 25 lóerőt tudott, addig a Buzz a dupla elektromos motorjának köszönhetően 360 lóerős teljesítménnyel lesz megpakolva, ami full elektromos autóknál nem példátlan, hiszen az eletromos motor teljesítménye nagyobb, de amúgy egy kisbusznak bikaerős.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló