Bulvár

Ilyen az, amikor egy fiatal anyuka súlyos skizofréniával küzd

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.07 | 09:48

Abelle vélhetően gyermekkori bántalmazása miatt szenved a skizofréniától. Évekig küzdött a betegséggel, míg állapota javulni nem kezdett.

Abelle-nél mind a súlyos pszichózis – állandó hallucinációk, – mind pedig a katatón állapot többször is beállt, és voltak időszakok, amikor úgy nézett ki, hogy a skizofrénia miatt

normális életet már soha többé nem élhet.

“Nagyon hosszú időt igénybe vesz, amíg megtalálják a megfelelő gyógyszert, ami az agy megfelelő kémiai állapotát garantálja. Ez azt jelenti, hogy van, hogy egy gyógyszer nem működik, de az is előfordulhat, hogy olyan jól működik, hogy az ember azt hiszi, már nincs is segítsége rá. Én is itt lőttem mellé, és az állapotjavulás után azt hittem, meggyógyultam, és elhagytam a gyógyszert. Hamar visszaestem, ezért ma már tudom, hogy a fegyelmezett élet és a gyógyszerszedés a kulcsa annak, hogy jól legyek”

– mondja a Special Books by Special Kids interjújában.

Abelle ma már egy kislány anyukája,

így különösen erős a motiváció, hogy soha többé ne hagyja el magát. Ha jelentkeznek is olykor hallucinációk, azt ma már el tudja választani a valóságtól, és kislányát az egyetlen biztos pontnak találja életében.

A fiatal anya azt szeretné, ha nem kételkednének abban, hogy képes kiegyensúlyozott életet élni, beilleszkedni, és ha nem félnének a skizofrénektől, hiszen azok csak a filmekben és a sorozatokban sorozatgyilkosok, egyébként olyan mentális betegséggel élő emberek, akik megfelelő segítséggel képesek teljesen normális életet élni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló