Bűnügy

Több év börtönt is kaphat Szilágyi Liliána apja

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.19 | 18:48

Ha Szilágyi Liliána vádjai igazolást nyernek, abból Szilágyi Zoltán nagyon rosszul jöhet ki.

Több év börtön is várhat az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő Szilágyi Liliána apjára, a korábbi olimpikon Szilágyi Zoltánra, ha lányának állításai beigazolódnak. Szilágyi Liliána 2021 végén beszélt arról, hogy apja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. A klubvezetőként és ügyvédként tevékenykedő korábbi úszó ezután becsületsértés miatt perelte be lányát. A pénteki tárgyaláson a bíró bejelentette, hogy

a Liliána által mondottak alapján feljelentést tesz.

Az eljárás idejére pedig felfüggesztik a Szilágyi Zoltán által indított eljárást – tudta meg a Blikk. A feljelentés oka elsősorban az a 2016-os eset, amikor az úszónő szerint apja fojtogatta.

„Megöllek, te büdös kis k.rva, megöllek, te ribanc,

kiabálta, és igazából hagytam magam, mert az éreztem, ha ennek az egésznek vége, akkor nekem már nincs több fájdalom, nincs többé olyan élet, amit mellette éltem, illetve lehet, a húgom és az anyám meg tud menekülni ebből a helyzetből. Valahol boldog voltam, hogy végre meghalok az apám keze által. Már kezdtem nem látni” – emlékezett vissza Liliána, akit

szerinte anyja közbeavatkozása mentette meg.

Liliána ügyvédje, Keviczki István szerint a nyomozás egy-másfél évig is tarthat. „Első körben valószínűleg Liliánát hallgatják ki. A becsületsértési perben indítványoztuk 19 tanú meghallgatását, illetve készült pszichológus-szakértői vélemény, és kezdeményeztük az úszószövetség által lefolytatott etikai eljárás teljes anyagának a beszerzését. A fojtogatás esetében felvetődik esetlegesen az életellenes cselekmény lehetősége is.

A büntetési tétel a legenyhébb változatoknál is 2-8 év,

például életveszélyt okozó testi sértés kísérleténél. Egy ilyen esetben az orvos-szakértő legfeljebb a sértett elmondása alapján, korlátozottan tud következtetéseket levonni, illetve fontos, hogy Liliána édesanyja szemtanúja volt az eset legsúlyosabb részének, hiszen az ő közbelépése vetett véget annak.” Györei Péter ügyvéd elmondta, hogy emberölés kísérletének a büntetése alapesetben 5-15 év, ám más végkifejlet is elképzelhető.

„Ha az édesanya szemtanúként alá tudja támasztani a történetet,

akkor bebizonyítható hihető módon az életellenes cselekmény. Ha valóban voltak emberölési szándékra utaló megnyilvánulások, még komolyabb tételekről beszélhetünk, ezt nyilván az édesanya tisztázhatja. Ha volt ölési szándék, abban az esetben nem évült el az ügy, ha viszont csak súlyos testi sértést állapítanak meg, akkor igen. A rendőrségnek és végső soron a bíróságnak mindezt mérlegelnie kell – elemezte a helyzetet Györei.

Már idáig durvult a helyzet Szilágyi Liliána és az apja közt


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.