Divat

Kihívták a divatrendőrséget a norvég rendőrségre

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.16 | 11:33

Új rendőregyenruhát akarnak bevezetni a skandináv országban, a korábbi fekete uniformis helyett egy szürkés-zöldes kezeslábast tesztel a norvég rendőrség. A lakosságnak viszont nagyon nem tetszik.

A világ legtöbb országában a rendőrök egyenruhája fekete és/vagy a kék ruhadarabokból áll, valamilyen jellegzetes sapkával és nagy feliratokkal. Azért, hogy ha a lakosság látja őket, tudja, hogy hoppáré, ott egy rendőr. Akinek félni valója van, az féljen, akinek segítségre van szüksége, az pedig érezze biztonságban magát. Norvégia egy teljesen más irányba menne el, ők ugyanis most egy tömegbeolvadó egyenruhával kísérleteznek: jelenleg pár száz kollégájukon tesztelnek egy szürkés-zöldes színű kezeslábast.

A norvégoknak eddig nem nagyon jön be a váltás. Egyesek utcaseprőnek nézték a rendőröket, vagy rakodófiúnak. Szerintünk inkább kertészekre hasonlítanak. Mások szerint viszont ez inkább már egy katona egyenruha, és így félelmet kelt: fasiszta rezsimek, a Gestapo és egyéb diktatúrák egyenruháira emlékeztette az embereket az uniformist. De olyan kommentek is érkeztek, amik a Star Wars birodalmi egyenruháihoz hasonlították az új kísérleti norvég formaruhát.

A rendőrség szerint nincs ok aggodalomra, hiszen még csak tesztelnek, és nem végleges az egyenruha formája és színe sem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló