Egészség

Tényleg hatásos a C-vitamin a koronavírussal szemben? Itt a válasz

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.15 | 15:18
  • trendindex: 12

A koronavírussal kapcsolatos információk percenként változnak, és az sem segít a dolgon, hogy rengeteg álhír lát napvilágot.

Időről időre felmerül a kérdés, hogy a C-vitamin koronavírus ellen hatékony-e. A szakértő szerint nem, de mégis azt ajánlja, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a napi ajánlott mennyiséget ebből a fontos mikrotápanyagból.
C-vitamin koronavírus
Volt, aki azt gondolta, az alkohol miatt nem kapja majd el a vírus, mások szerint az ima segít, és persze vannak, akik az általános ismeretekből kiindulva a C-vitamin koronavírus-ellenes hatásában reménykedtek. Utóbbi valóban segít kilábalni a hagyományos megfázásból, vagy influenzából, de mint tudjuk a koronavírus nem ez a kategória.

William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem orvosa végre tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, hogy ha van is bármilyen hatása a C-vitaminnak a koronavírusra, az elhanyagolható. Tehát sem megelőzni nem lehet a vírus általi fertőzést, sem a kezelés során nem nyújt érzékelhető segítséget.

Ennek ellenére a C-vitamin szedésével nem követhetünk el hibát, hiszen az immunrendszerünket erősíti, így megvéd attól, hogy elkapjunk egy másfajta betegséget. Ez pedig nem mellékes, hiszen egy átlagos influenzából kigyógyult szervezet is könnyebben kap el újra egy másik fertőzést, ami még jobban legyengítheti a szervezetet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló