Film

A Solo-film miatt újratervezés van, a Boba Fett-mozit is érinti

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.25 | 09:17

A májusban bemutatot spin-off alulteljesített, ideje felkötni a gatyát.

A Star Wars-rajongóknak múlt héten volt okuk némi pánikra: úgy tűnt, a Disneynél a jövőbeni, szép számú spin-off filmet úgy befagyasztanák, mint Han Solót Jabba. Sajnos a kapitány előzményfilmje nem hozta a várakozásoknak megfelelő eredményt, így a Disney és a Lucasfilm elgondolkodott, hogyan tovább: a IX. részre koncentráljanak csak, és minden mást hanyagoljanak?

Solo: A @StarWars Story is in theaters now. Get tickets (link in bio) #HanSolo

A post shared by Star Wars Movies (@starwarsmovies) on

Az eddigi spin-off vázlatokat végleg azért nem vetették el, de azok az újratervezés fázisába kerültek. A legkomolyabb változások az Obi-Wan Kenobi történetet, illetve a James Mangold-féle Boba Fett-filmet érintik. A mostanság épp egy autóversenyes drámán dolgozó rendező beszállt a forgatókönyv-írásba is, Simon Kinberg mellé.

A Solo-film gyenge teljesítménye miatt viszont össze kell szedniük magukat: ha a SW-univerzum egyik legnagyobb ikonja így felsült, akkor egy maszkos mellékalak története még kevésbé lehet érdekes a közönség számára.

via GIPHY

Obi-Wan esetében sem fényesebb egyelőre a helyzet: Ewan McGregort épp a Doctor Sleep munkálatai foglalják le jelenleg; a rendezőként megnevezett Stephen Daldry pedig egyelőre egy kukkot sem nyilatkozott hivatalosan erről a projektről.

via GIPHY

Egy meg nem nevezett executive szerint a Disney túl sokat akart markolni:

Egyszerre akartak mindent csinálni. A Solo folytatásának annyi, ahogyan a Star Wars Underworldként emlegetett világ felfedezésétől is eltekinthetünk egy időre.

A Solo pedig feldobta a labdát olyan figurák behozásával, mint Lando és Darth Maul, akik központi szerepet játszhatnának a további folytatásokban vagy spin-offokban.

Két mozifilm-terv biztosan érintetlen marad: a Trónok Harcát jegyző szerző- és producerpáros, David Benioff és D.B. Weiss projektje, illetve Rian Johnson következő trilógiája. És a tévésorozat, melyet Jon Favreau vinne, is megúszta.

Annak fényében, hogy hogyan muzsikált az Utolsó jedik, illetve a Solo-mozi, a Disneynél megfontolják, hogy mibe is vágják a fejszéjüket. Csak eztán időzítik a következő projekteket, ami teljesen érthető is.

idéz egy bennfentest az Uproxx.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló