Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Külföld

Dildó alakú trópusi vihar tart Alaszka felé

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.06 | 18:32

Baseball-ütő vagy hímtag? Egyik sem jelent túl jót a radaron! Az óceán túl meleg, a Walaka hurrikán akár le is csaphat Észak-Amerikára.

A hímtagnak látszó dolgok nem mindig viccesek. Most például egy ilyen dákó jelent meg a trópusi viharokat figyelő radarokon. A Walaka hurrikán elváltozását jelző kép sajnos nagyon nem jelent jót Alaszkának, ugyanis a dél felől támadó légmozgás pont a földrész felé tart. Talán október második hetének elejére oda is ér – ha a számítások nem tévednek.

A Csendes-óceán középső részén ez a vihar kapott legutolsóként nevet, de ahhoz képest, hogy a minap Hawaii nyugati részét tépázta meg, most a hűvösebb tájak felé kezdett robogni. A fallikus alakzatot öltő képződmény észak-északnyugat felé tart, így van némi ok az aggodalomra. Hogy a parttól távolabb, még az öbölben tombolná ki magát, vagy eléri a szárazföldet is – még nem lehet tudni. Trópusi nedvességet cipel magával, ami özönvízszerű esőt szokott jelenteni.

A tájfunok általában C-betű alakú ívet szoktak megtenni, Kína és Japán felől, Alaszka irányába. Ezek általában hatalmas viharokat okoznak a Bering-szoros környékén. De a Walaka valami más: az Óceán közepén keletkezett, és nem illene ilyen messze északra kalandoznia.

 

View this post on Instagram

 

#hurricanewalaka

A post shared by Anthony (@un2nie) on

Brian Brettschneider, az alaszkai Fairbanks Egyetem klímakutatója szerint is illene felszívódnia. De a vizek a szokásosnál melegebbek most, és a +3 Celsius fok pedig elég ahhoz, hogy a Walaka fennmaradjon, sőt: erősödjön is.

2014-ben, illetve egy évre rá az Ana és az Ignacio a Csendes-óceán keleti részéről már elhatolt Alaszka közelébe. Emellett 1975-ben is történt egyszer már egy hasonlóan kirívó eset, egy, akkor még néven nem nevezett trópusi szélviharral, teszi hozzá a Gizmodo.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.