Sorozatok

Masszív spoiler-hullám: erre számíthatunk a Trónok Harca új évadában

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.09 | 06:38

Amíg rágjuk a körmünket az új évad megjelenéséig (2017 nyár), a rajongók sorra gyártják az elméleteket a sztori kimeneteléről. Most azt állítja egy Redditező, hogy megszerezte a kiszivárgott sztorit. Ne olvass tovább, ha érzékeny vagy a spoilerekre.

Masszív Trónok Harca-kiszivárgásról számolt be a Daily Mail. Mindezidáig az volt a legelterjedtebb nézet, hogy a könyv címe, a Tűz és jég dala Jon és Daenerys kapcsolatára utal, de a legújabb elképzelések szerint egy jégtestű, tűzokádó sárkány jelenik majd meg a képernyőn. Mégpedig azért, mert a szőke bombázó-királynő  egyik sárkányát, Viseriont megölik, a Mások feltámasztják, és az Éjkirály lovagol majd rajta – állítólag.

Elnézve a Mások hadseregét, eddig sem voltak túl jó esélyei az emberiségnek a sorozatban, de a jégsárkánnyal akár temetni is kezdhetnénk őket. A könyvekben nem olvashatunk ilyenről, de ha a Mások lovagolni tudnak, a királyuknak miért okozna gondot megülni egy sárkányt?

Számíthatunk Arya farkasának visszatérésére is, akitől az első évadban búcsúzott el. Azt már tudjuk, hogy Arya felhagyott a név nélküliséggel és nekiállt legyilkolni az ellenfeleit, ezt kétségtelenül folytatja az új évadban is. A szivárgások, melyekről a Daily Mail írt, arról szólnak, hogy Sansa utasítására Petyr Baelish is az áldozata lesz.

Jon és Daenerys románca vérfertőzés lenne?

Sok elmélet született már Jon Snow és Daenerys viszonyáról, vannak, akik ellenfélként, vannak, akik párként látnák őket szívesebben. A sorozat történetének legcukibb párja lennének – feltéve, ha nem tántorítja el őket az, hogy rokonok lehetnek. Esélyes, hogy Jon valójában Targaryan, de nem tiszta, hogy azon belül pontosan kicsoda. A kiszivárgott információk szerint arra jön rá, hogy ő Aegon, de ez azért döcög, mert az említett fiú Rhaegar Targaryen és első felesége, Ellia Martell egyetlen fia, akit a Hegy megölt. (Ellia halálát próbálta később megbosszulni testvére, Oberyn, aki végül vesztett a Heggyel szemben.)

Így két opció maradt:

  • a sorozat készítői másodjára is meghúzzák, hogy megváltoztatják egy szereplő nevét. Ezt Theon testvérénél, Yaránál láthattuk, akit a könyvekben Ashának hívnak.
  • Jon Rhaegar második, Lyanna Starkkal kötött titkos házasságából született, és a valódi neve Jaehaerys Targaryen.

Micsoda évad lesz ez! És akkor még nem is beszéltünk az esélyes Hegy és a Véreb-testvérpárbajról. Ja de, mégis beszéltünk itt.

(Forrás: Inverse/Daily Mail, nyitókép: HBO)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló