Zene

Egy könyv arra keresi a választ, hogy miként válhatott a Kispál és a Borz az ország legnépszerűbb zenekarává

  • Szerző:homarton
  • 2020.10.16 | 18:48

Könyv készült a nyolcvanas évek pécsi alternatív kultúrájának történetéről.

A nyolcvanas évekbeli Pécs progresszív művészetének és ellenkultúrájának történetét csaknem ötszáz oldalon és több mint ezer fotó és illusztráció segítségével dolgozza fel Koszits Attila könyve. A Pécs Underground ’80 – Ellenkultúra, progresszív és avantgárd című kötet a szerző mintegy másfél évtizednyi kutatómunkájának eredményeként készült el.

A kötet első részét a két évtizeden át a Magyar Rádió munkatársaként dolgozó, most 72 éves alkotó a megyeszékhely hetvenes-nyolcvanas évekbeli kulturális intézményrendszerének, művészeti életének bemutatására szentelte, míg a második fejezetben az underground, alternatív zenei színtér elemzésére vállalkozott.

A kötetben hangsúlyos szerepet kapnak az akkori eseményeken részt vevő művészek és szakemberek, a velük készült interjúk is igyekeznek árnyalni az akkori helyi művészeti folyamatokat; róluk szól a harmadik fejezet. A teljesség igénye nélkül Kismányoky Károly, F. Kovács Attila, Pinczehelyi Sándor, Papp Károly, Hardy Péter, Kálmándy Ferenc, Kosári Aurél, Tresz Zsuzsa is megszólal a kötetben.

Koszits Attila arra a kérdésre is választ ad a könyvében, hogy a Kispál és a Borz miként vált az ország vezető zenekarává.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Erotika
Natasha imád a teraszon szexizni
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 16.