Bulvár

Bőrbetegsége miatt nem mert bikinit hordani, pedig nagyon szexi nő

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.05 | 10:18

A 24 éves floridai lány, Ash Soto csupán 12 éves volt, amikor vitiligiót állapítottak meg nála.

A lakosság 1-2 %-át érinti a vitiligo, amelynek pontos kiváltó oka még nem ismert. Az esetek döntő többségében egyaránt szerepet játszik a genetika, az immunrendszer és a környezeti hatások. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok veszélyeztetettebbek, akiknek a felmenői közt már előfordult ezt a betegség.

Ash azelőtt magabiztos, extrovertált kislány volt, de a foltok megjelenése után zárkózott, félénk, szorongó gyerek lett. Ez sokáig így is maradt: csak állig begombolkozva mert az utcára menni, és eszébe sem jutott strandon áztatni magát.

Végül úgy döntött, ez így nem mehet tovább: először a közösségi médiában kezdett izgalmas fotókat posztolni magáról, persze remegő kézzel és gyűlölethadjáratra felkészülve, de végül elképesztően pozitív reakciók érkeztek. Hamarosan Ash arra is rá merte venni magát, hogy lenge ruhában az utcára menjen, és a fehér foltokat is örömmel színezte ki barátaival, hogy magabiztosabbnak érezze magát.

Mára teljesen elfogadta állapotát, ami gyógyíthatatlan, de természetesen nem fertőző, és erre igyekszik más érintetteket is inspirálni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló