Celeb

„Volt néhány rémült pillantás, amikor felvezettem az ötleteimet” – A Karthago jubileumi koncertre készül

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.27 | 14:10

A legendás zenekar idén ünnepli 45. születésnapját, ez alkalomból különleges, nagyszabású koncerttel készülnek. Szigeti Ferenc elárult néhány izgalmas részletet és elmesélte egyik maradandó koncertélményét is.

A helyszínt a Máté Péter-díjas zenész találta.
„Már a helyszínválasztás is érdekesen indult. Abban egyetértett a zenekar, hogy nem szeretnénk az Arénába menni, hiszen tavaly is ott voltunk. Szerettünk valami mást, ami ugyanakkor kivételes és méltó a jubileumunk megünneplésére. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad teljesen véletlenül jutott eszembe, régebben sokat jártam oda előadásokra, és teljesen magával ragadott a miliő, a hangulat és a gyönyörű, hatalmas színpad. Kicsit félve mondtam a srácoknak az ötletemet, de nagy meglepetésemre mindenki nagyon örült, ezért le is szerveztük. Három és fél ezer ember befér, és ugyan ülőszékek lesznek, de ez senkit ne ijesszen meg, épp ellenkezőleg! Az egyik emlékezetes koncertünk Budafokon, a Klauzál Házban volt: gondoltuk, hogy a 600-700 fős ülőhelyes koncertteremhez az akusztikus műsor illik, de az igazgató mindenképp rockot szeretett volna. Ugyan tartottunk tőle, de belementünk. Nem tudtunk elképzelni, hogy nagy terpeszben állva rockozunk, miközben a közönség ücsörög, de bámulatosan jól sikerült. A színházteremben minden szám után 2-3 perc erőteljes vastapsban volt részünk, ami egészen más élményt adott. Olyan boldogan jöttünk haza, hogy a mai napig emlegetjük. Bízunk benne, hogy a jubileumi koncertünk is hasonlóan emlékezetes lesz!” – meséli a Karthago frontembere, aki néhány meglepetést is elárult.

„Új műsorral készülünk a közönségnek, olyan dalokat is elővettünk, amelyeket a nyolcvanas években írtunk és még nem játszottunk színpadon. Rengeteg meglepetéssel készülünk, például ismert dalokat hangszerelünk át és több dalból is készítettünk egyveleget, de nem szeretném a többit előre lelőni. A javaslatokat már összeállítottam és bemutattam a srácoknak, volt néhány rémült pillantás, amikor felvezettem, hogy eddig sosem játszott dalokat is szeretnék a műsorba. Izgalmas és komoly munka elé nézünk, a próbákat már elkezdtük” – tette hozzá Szigeti Ferenc.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.