Bulvár

Hetvenkilós lábbal élt, hosszú évek óta először hagyja el az ágyát

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.04 | 09:48

A 27 éves Jamila Coleman a nyiroködéma egy speciális esetével küzd, lába közel 70 kilósra duzzadt, ezért éveken át képtelen volt mozogni. A változást egy életmentő műtét hozta el számára.

A fiatal lány egész életében küzdött a ritka betegséggel, de négy éven át olyan súlyos állapotban volt, hogy az ágyát sem tudta elhagyni. Mindent az ablakon keresztül figyelt, és ágyjógával próbált nyújtani, hogy ép ízületei ne veszítsék el funkciójukat. A nehézségekben édesanyja támogatta, aki egyben a legjobb barátja is volt.

Állapota végül egy bakteriális fertőzés következtében olyannyira megromlott, hogy életmentő műtétre volt szükség: 12 órán keresztül egy orvoscsapat azon dolgozott, hogy a közel 70 kilós folyadék- és hústömeget eltávolítsa. A műtét sikeres volt, a lábadozás azonban hosszú, ráadásul másfél hónappal a beavatkozást követően Jamila elveszítette édesanyját.

A műtétet követően újra kellett tanulnia járni, és persze pszichésen is alkalmazkodni a tényhez, hogy ágyát négy év után újra elhagyhatja, sőt: újra visszatérhet az emberek közé.

“Nem egy szexi láb, de az enyém, és tudom használni” – mondja, ahogy a bal lábára mutat…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.