Divat

Kínos, Donatella Versace elnézést kért, pólófelirattal sértette meg a cége Kínát

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.12 | 17:45

Hong Kong és Makaó nem független államok, mint ahogyan az a trikókon áll.

A Versace olyan pólókat tervezett, amelyekkel Kínát hozta kellemetlen helyzetbe. A trikók feliratai nem sikerültek teljesen valósághűre, ugyanis Hong Kongot és Makaót független területekként tüntették fel.

Ahogyan az lenni szokott, a közösségi média hobbi-geográfusai azonnal lecsaptak a dizájnra, így az olasz luxusmárka igazgatójának muszáj volt bocsánatot kérnie:

Tiszteljük Kína területi határait.

A pólók egyébként egy sorozat részei, melyben nagyváros-ország párokat raktak össze a tervezők. A Milánó-Olaszország és a London-Anglia mellé besorolt a Hong Kong-Hong Kong és Macau-Macao kettős is.

 

View this post on Instagram

 

Versace has just become the latest fashion house to find itself in the midst of a clothing controversy. The controversy erupted online following the release of t-shirts that identified Hong Kong and Macau as countries rather than the “Special Administrative Regions” that they are — both are territories of China. Yang Mi, China’s top actress with 104.91 million followers on Weibo, immediately terminated her contract with the brand. According to a statement on the official Weibo account of Jiaxing Xingguang (the actress’s studio), Yang said “China’s territorial integrity and sovereignty are sacred and inviolable at all times”. “As a company of the People’s Republic of China and Yang Mi as a citizen of the People’s Republic of China, we are deeply offended. It is the duty of all Chinese citizens to uphold the One China” (principle) – as translated by ChinaDaily. #onechina #hongkong #macau #versace #yangmi #versacetshirt #donatellaversace #italianfashion #luxurybrand #designerbrand

A post shared by A Closer Look (@closerlookofficial) on

Kína már párszor felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi cégek mennyire félvállról veszik az adott régiók helyzetét. Például Hong Kong ugyanúgy az állam része, ám jóval több autonómiával rendelkeznek a lakói, az anyaország polgáraihoz képest.

Makaó státusza is bonyolult: egy különleges közigazgatási területről van szó. Állítólag a Versace már július 24-én kivonta a forgalomból és meg is semmisítette a félrement ruhadarabokat:

Sajnáljuk, hogy nézeteltérésre került sor. Szeretjük Kínát, és tiszteletben tartjuk az állam fennhatóságát.

írta maga Donatella Versace.

A művészeti vezető semmi szín alatt nem akarta a hatalmas ázsiai államot leminősíteni, ezért is írt személyes bocsánatkérést. A BBC beszámol arról is, hogy az incidens miatt a márka helyi arca, Yang Mi színésznő szakított is az olasz divatházzal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló