Sorozatok

A tinifilmek 10 bődületes hazugsága, amitől lezsibbad az agyad

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.10 | 13:18

A képernyőn valahogy mindig egészen más a középiskolás és egyetemista lét, mint ahogy az a valóságban zajlik... Íme, a legvaskosabb klisék, amikkel át vagyunk verve.

1. A tiniket mindig idősebb színészek játsszák.

A középiskolákban játszódó filmek is sorozatok – a Beverly Hills 90210-től a Szívtipró Gimin át a 10 dolog, amit utálok benned-ig – tizenéves főszereplőit valamiért rendszeresen huszonhat-huszonnyolc éves színészek alakítják.

via GIPHY

2. Az arcok így aztán üde, sima, sminkjük tökéletes.

A legtöbb suliban tilos a(z erős) smink, az ifjak arcát pedig tekintélyes méretű pattanások díszítik. Ehhez képest a képernyőn szereplő diákok bőre mindig tökéletes, sminkje hibátlan, frizurája kifogástalan. Most őszintén, ki nézett ki így kamaszkorában??

3. Ezek a kamaszok sosem aggódnak a pénz miatt…

Állandóan bevásárlóközpontokban lógnak, pizzáznak, kávéznak, kóláznak, buliznak, menő autókat vezetnek… mintha az átlagos tinédzser valóban így élne, nem csak a leggazdagabb elit sarjai.

4. Ha kifésülik a hajukat és leveszik a fogszabályzót, még topmodell is lesz belőlük.

Mindig van egy „csúnya lány”, aki egyébként igazi nehézbombázó, csak épp kócos a haja, vastag a szemöldöke és – ez kötelező elem, figyelem! – fogszabályzót visel. Na, neki elég kivasalnia a haját, kiszedni a szemöldökét és levennie a fogszabályzót ahhoz, hogy drámaian megváltozzon külseje, és ezáltal a mikrotársadalomban elfoglalt helye is.

5. Állandó durva viták zajlanak a szülőkkel, és mindig a gyereknek van igaza.

Oké, hogy ez többnyire csak utólag derül ki, de a kamaszok állandóan harcolnak az ősökkel, mindent megúsznak, és a végén még ők jönnek ki az egészből győztesen, Hihetetlen.

via GIPHY

6. Óriási házibulikat tartanak, ahol a fél iskola ott van.

A szülők rendszeresen lelépnek otthonról, és ilyenkor persze az ifjak hatalmas partykat tartanak, több száz résztvevővel, profi hangrendszerrel, házimozirendszerrel, saját DJ-vel, úszómedencével, szesszel, satöbbi. A fura az, hogy a hús-vér kamaszok közül senki nem járt még ilyen buliban valami furcsa oknál fogva…

7. Mindenki hardcore szurkoló vagy klubtag, pedig a valóságban…

A tinifilmekben és sorozatokban mindenki él-hal az iskola foci-, kosárlabda, -kézilabda-, baseball-csapatért, és bármire képes azért, hogy ők nyerjenek. Esetleg egy táncversenyen, futóversenyen, főzőversenyen próbálnak bizonyítani, a lényeg, hogy mindenki tartozik egy csapathoz, és az utolsó csepp véréig küzd az érdekeikért. Különös módon a valóságban legfeljebb két-három embert ismerünk, akiben ilyen erős csapatszellem lüktet, a többiek pont tojnak rá, mi van a teammel.

8. Úgy tűnik, egyedülállónak lenni rettenetesen ciki dolog.

Ezekben a vizuális csodákban mindig párban vannak a legmenőbbek – a még menőbbek meg egyenesen szerelmi háromszögben – és csak a született lúzerek szingliskednek. Mintha egyedülállónak lenni valami rettenetesen ciki, szégyellnivaló dolog volna. A valóságban a legtöbb kamasznak nincs pasija/csaja, és ez senkinek se tűnik fel.

via GIPHY

9. Mintha a suliban a legfontosabb a randi és a szalagavató volna.

Az, hogy ki kivel randizik, tulajdonképpen a társadalmi státusz és a közösségben elfoglalt hely legfontosabb fokmérője. Igenis számít, ki mit gondol, méghozzá baromira! Ugyanígy a szalagavató és a bankett a legfontosabb események, ahol a legtöbb lány elveszíti szüzességét, amit aztán megbán.

10. A főiskola, egyetem, nem a tanulásról, hanem a buliról szól.

Ha csak filmeket, sorozatokat néznénk, azt hihetnénk, hogy az amerikai tinik nem azért járnak felsőoktatási intézménybe, hogy tudásukat gyarapítsák és erről papírt is kapjanak, hanem hogy végre kiszabaduljanak a szülői kontroll alól, önállóak legyenek, és orrvérzésig bulizzanak… ami természetesen rengeteg (többnyire vérciki) szexet és még több alkoholt jelent. A valóságban láttunk mi már hasonlót az életben is?

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.