Sorozatok

Még nem késő elkezdeni nézni az egyik legabszurdabb karácsonyi sorozatot!

  • Szerző:szaboakos
  • 2019.12.25 | 12:19

Az ünnepekre tartogattam a Happy! című sorozat bemutatását.

Szögezzük le, a karácsony a szeretet ünnepe. Általában.
Bátran vállalom, hogy nem rajongok a képregény-adaptációkért, keveset szeretek csak, de azokat nagyon. A szó hallatán valószínűleg a többségnek először szuperhősfilmnek fognak beugrani. De vannak kivételek. Az elmúlt években a tartalomfejlesztők igyekeztek végre más megközelítéssel hozzáállni a klasszikus képregényhősökhöz, ilyen sok van a Netflixen esetleg a HBO GO-n is. Végre olyan hősök is képernyőre kerülhettek, akiknek semmi köze a nagy szuperhős univerzumokhoz.


Ilyen a Happy! is, mely ünnepi hangulatával, bátran nevezhető az elmúlt évek egyik legjobb karácsonyi feketekomédia sorozatának. A történet szerint Nick akit Christopher Meloni alakít lenyűgözően, egykori rendőrnyomozó, manapság öregedő alkoholista enyén drogüggő, kicsit szuicid de leginkább bérgyilkos. Napjait vedeléssel, és gyilkolással tölti, egészen addig, ameddig olyat öl meg, akit nem kellett volna. Hirtelen az olasz maffia célkeresztjében találja magát. Miközben próbálja kiverekedni magát szorult helyzetéből, megjelenik előtte egy kis, kék unikornis, és itt csap át akciófilmből, komédiává az egész sorozat. Az önmagát Happynek hívó egyszarvú pedig rá akarja venni Nicket, hogy segítsen megtalálni és kiszabadítani gazdáját egy Hayley nevű kislányt akit mivel karácsonyi sorozatról van szó, egy pszichopata télapó rabolt el.

A Happy! nem fog mindenkinek tetszeni, sőtt. Azonban annak aki odáig van a fekete humorért annak kötelező darab. Már az első percektől fogva egyértelművé válik, hogy itt egy teljesen elszállt sorozattal van dolgunk. Az egész világ valami elképesztően szürreális, színes, ripacs, túltolt mindezt úgy, hogy a szélsőséges humora egyáltalán nem válik eröltetetté. Részről részre egyre több szálo kezd el futni, így lesz egyre elborultabb, véresebb, és viccesebb.

Az első részekben még nem egyértelmű, hogy ki miért látja vagy nem látja a rettenetesen idegesítő képzeletbeli barátot. Azonban a végére minden teljes egésszé áll össze, és a viccesen abszurd történet mögött, egy nagyon komolyan elgondolkoztató üzenet körvonalazódik ki. A látszat ellenére van értelme.

Igazából én sem gondoltam volna, hogy az elmúlt évek egyik legjobb sorozatának fogom tartani, de mégis. Ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az akciófilmeket tehát, bírja a gyomra az indokolatlanul gyakori vérfürdőket és keményen feketehumort. Van második évad is, de arról majd a következő ünnepkor írok, végülis, nemsokára itt a nyuszi.

Képek:netflix.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló