Sorozatok

Kilenc sorozat, amit érdemes letöltened a Netflixről

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.01 | 06:30

Miután valóra vált sok Netflixező álma azzal, hogy a streaming szolgáltató végre elérhetővé tette az offline funkciót, összeszedtünk kilenc olyan sorozatot, amit hiba lenne kihagyni.

Mától szép hely a világ, ugyanis a Spotify után a Netflix is belépett az offline világba. Ezt mivel mással is lehetne ünnepelni, mint egy hatalmas sorozat-maratonnal: itt van pár kedvencünk az oldalon elérhető sorozatok közül. A funkció király, egy hátulütője van csak: desktopon nem elérhető, viszont minden más Netflix-kompatibilis eszközön (okostelefon, tablet, okostévé stb.) igen. Arra viszont tökéletes lesz, hogy ingázás közben, hosszabb utakra vagy ágyban sorozatozáshoz előkapjuk a telefont vagy a tabletet. A kép is jó minőségű és a fájlok sem foglalnak sok helyet – egy egyórás rész körülbelül 2-300 mega. Figyelem: az offline elérhetővé tétel nem azt jelenti, hogy le tudod tölteni a gépedre. Azt teszi lehetővé, hogy internetkapcsolat nélkül is nézhesd a programon belül – tehát gyakorlatilag letöltöd, de azon kívül, hogy lejátszod, csak törölni tudod, másolni vagy az előfizetésed lejárta utánra elmenteni nem.

És akkor jöjjenek az ajánlataink:

1. Breaking Bad

Lassan indul be, sokan otthagyják egy-két évad után, de aki eljut a harmadikig, csak csorogni fog a nyála és úgy érzi majd, hogy a teljes élvezethez szükség volt a hosszúra elnyújtott jellemrajzokra az elején. Yo. Nagyon Yo.

 

2. Better Call Saul

Ez a Breaking Bad spinoffja, az előbbi sorozat fanjainak kötelező. A korábban megismert Saul Goodman félig balfék, félig faszagyerek ügyvéd előéletét mutatja be, akit SPOILERVESZÉLY!!! nem is így hívnak valójában. A Better Call Saulból kiderül, hogy mibe keveredett szegény, ami miatt névváltoztatásra kényszerült, már két évad érhető el belőle.

 

3. Narcos

A Netflix saját gyártású sorozata és egyben a legutóbbi nagy dobása. A világhírű kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar bizniszbe való belépését mutatja be a haláláig. A főszereplőt alakító Wagner Moura zseniális színész, úgy adja elő Escobart, hogy a képernyőn keresztül is a gatyádba csinálsz miatta. Egyébként brazil, egy interjúban elárulta, hogy rengeteget kellett gyakorolnia a kolumbiai spanyolt a szerephez.

 

4. Dexter

A világ legszerethetőbb sorozatgyilkosa. Könyvátiratból készült sorozat egy férfiról, aki imád gyilkolni, de hogy hasznos legyen a társadalom számára, csak gyilkosokat öl meg. Kettős életet él: napközben a Miami rendőrség nyomozóinak elemez vérmintákat.

 

5. House of Cards

A Netflix első saját gyártású sikersztorija. Kevin Spacey főszereplésével kevés rossz dolog készült, ez sem azok közé tartozik. Amerikában új elnököt választanak, és Frank Underwood demokrata képviselőnek odaígérnek egy külügyminiszteri pozíciót, amit végül nem kap meg – ezért kegyetlen bosszút áll. Minden mocskos dolog benne van, ami a politikusok mindennapjait átszövi, de az újságírók nem tudják kinyomozni.

 

6. Californication

Nincs is jobb feel good időtöltés annál, ahogy a David Duchovny által játszott alkoholista, drog-és szexfüggő író próbálkozásait végigkövetjük annak érdekében, hogy újra jóban legyen a lányával.

 

7. Skins

Ha gerjedsz a jó indie zenére és a bristoli angol akcentusra, már csak azért is érdemes nézni. Sokan tinisorozatnak bélyegzik, középkorúak igényeit tényleg nem elégítheti ki, de sokkal jobb annál, hogy csak tinik nézhessék.

 

8. Suits

Annyiban hasonlít a House of Cardshoz, hogy ajtók mögé enged betekinteni: ebben a sorozatban egy ügyvédi iroda működését, piszkos ügyeiket és bonyodalmait ismerhetjük meg.  Kevés annyi jó csajt és pasit  látni sorozatban, mint ebben.

 

9. Dr. House

A jó öreg House is fent van ám a Netflixen is. Az övé még pont az a sikersorozat, ami azelőtt is nagyot durrant, hogy minden első fiatal szétsorozatozná magát unalmas óráiban. Már csak a helyzet abszurditásáért is érdemes kipróbálni, hogy milyen reggel a tömegközlekedésen zsebből vagy táskából előkapva nézni.

 

+1: Ponyvaregény

Merthogy filmek is vannak ám a Netflixen! Ha ezen keresztül nézel egyet, válaszd a világ legjobbját és nézd meg újra a Ponyvaregényt. A Ponyvaregényt nem lehet megunni.

via GIPHY

(Nyitókép: AMC)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.