Autó

Itt a Mercedes-Benz Avatar autója

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.16 | 09:18

A futurisztikus Mercedes-Benz Vision AVTR nevű koncepció idén mutatkozott be, ami nagyrészt az Avatar-filmsorozat készítőivel való együttműködésnek köszönhetően jött létre. A kiállításra egy darab autó készült el, ahol a filmhez hasonlóan nagy figyelmet fordítottak az ember és a gép kapcsolatára.

Ha közelebbről nézzük meg az autót, láthatjuk semmi köze a mostani autókhoz, azonban ez egy koncepciónál sosem baj. Vision AVTR teljesen száműzi a hagyományos értelmében vett kormánykereket, és a megszokott dolgokat. Mindent érintőképernyőkről, digitálisan lehet vezérelni, bár ez az önvezetés kapujában talán nem akkora gond.

Az üléseket a trendekhez hasonlóan műbőr borítása fedi, mely újrahasznosított régi ruhákból, zászlókból és PET-palackokból készült, az új koncepcióautóknál egyre nagyobb jelentőséget kap a teljes újrahasznosítás, illetve a nem állati eredetű bőrök használata. A padlót rattan-liánokból álmodták meg.

Kívül a kocsi hátulján 33 különféle szárnyacska található, amelyek szinkronban mozognak, hogy az Avatarból ismert Pandora élőlényeinek a lélegzését szinkronizálják. A meghajtás szintén elég innovatív, az akkumulátor egy 110 kWh-s darab, grafén alapú szerves technológiával, elvileg nem tartalmaz fémet és újrahasznosítható. Emellett mindössze 15 perc újratölteni, és 700 km-t lehet vele megtenni. A négy kerék mindegyike külön villanymotort kap, illetve ezek együttes használatával majdnem félezer lóerőt fog tudni leadni.

 

Egy futurisztikus járművet álmodtunk meg, ami ténylegesen úgy néz ki, mint ami ebből a fenntartható világból érkezett

mondta Gordon Wagener a Mercedes formatervező osztályának vezetője.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló