Bulvár

A 200 kilós kamaszfiú, akit szülei hátráltattak a fogyásban

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.27 | 16:18

A 15 éves Haumoana kétségkívül Új-Zéland legkövérebb fiatalkorúja, és úgy tűnik, a szülei a ludasak abban, hogy ideáig fajult a helyzet.

Haumoana átlagos súlyú babaként jött a világra, de már a 6 hetes kontrollon látszott, hogy gyorsabban hízik, mint kéne. Ez később sem változott, 6 évesen már 60 kilósan kezdte az iskolát, miközben a kortársai ilyenkor 25 kilót nyomnak. A kisfiút rengeteget csúfolták emiatt.

A helyzet pikantériája, hogy édesanyja diétás nővér, cukorbetegek és más problémás esetek étrendjének beállításában segédkezik, míg az apa szociális munkás, és szakterülete a kamaszok testi-lelki jólléte. Ennek ellenére a kamra és a hűtő állandóan gyorsfagyasztott ételekkel és magas kalóriatartalmú nassolnivalókkal tele, amikből Haumoana iskola után, vacsora előtt napi szinten befal 1-2 kilóval.

Az apa a Barcroft TV kisfilmjében beszél arról, hogy kisfiát csak csúfolják, és rettenetesen sajnálja, hogy “valószínűleg soha nem lesznek barátai vagy párkapcsolatai, mert mindenki szégyelli, ha együtt látják a 200 kilós fiúval”. Persze Haumoana legnagyobb baja nem mások véleménye, hanem hogy ha így folytatja, a nagykorúságot se éri meg.

Bár 18 éven aluliak számára a gyomorszűkítő műtét nem érhető el TB-támogatással, de egy kórház vállalta a térítésmentes beavatkozást: ehhez azonban előbb fogynia kellett 20 kilót. Végül másfél évvel a műtét után a fiatal srác 65 kilót fogyott: még nagy út áll előtte, de már most sokkal jobban érzi magát, mind fizikailag, mind lelkileg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.