Bulvár

Mégse kerül börtönbe a hasba lőtt terhes nő, mert elveszítette magzatát

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.05 | 15:18
  • trendindex: 2

Úgy néz ki, nem kell felelnie a magzat elvesztéséért.

Nem csak Alabamát, az egész világot mélyen megrázta az a hír, amikor is egy hasbalőtt terhes nőtt vontak felelősségre azért, mert magzatát elveszítette, mondván ő volt az agresszor, aki a konfliktust kereste. Az alabamai magzatvédelem egyedülálló: nem csak az esemény utáni tabletta vagy az abortusz tilos, de egy nőt akkor is felelősségre vonhatnak, ha önhibáján kívül veszíti el a terhességet, mert olyan tevékenységet végzett, ami a magzatot esetleg veszélyeztette.

Marshae Jones esete azért különleges, mert 2018. december 4-én egy másik alabamai nő, a 23 éves Ebony Jemison hasba lőtte: az áldozat ekkor öthónapos terhes volt, és a magzat nem élte túl a lövést. Mivel bizonyítást nyert, hogy a konfliktust Jones kezdte – állítólag megütötte a másik nőt – hosszú ideig úgy nézett ki, hogy neki kell felelnie a terhesség elvesztéséért.

Az ügy nagyon komoly nemzetközi médiafigyelmet provokált, több nőjogi szervezet is felháborítónak és emberellenesnek találta az alabamai törvényeket. Vélhetően a médianyomásnak köszönhetően döntött úgy az alabamai szövetségi bíróság, hogy ejtik a vádat Marshae Jones ellen.

Arra azonban, hogy kerülhet-e bíróság elé egy nő a jövőben, mert elvesztette a terhességet, nem tudunk megnyugtató választ adni…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.