Egészség

Ez történik a testeddel, ha csak kávén élsz

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.08 | 06:45

A hipszter YouTuberek megmondják a frankót a fekete italról.

Craig Benzine, azaz WheezyWaiter a Life Noggin csatornán megjelent kisfilmben elárulja, milyen következményekkel járhat az, ha kizárólag kávét veszel magadhoz. A 37 éves amerikai vlogger azoknak a koffeinfüggőknek az esélyeit latolgatja, akik a vizet inkább csak mosdásra használnák. Nagyon valószínű, hogy nem élnék túl, de a véghez vezető út is tartogat pár bizarr fordulatot.

Mmmmm, lunch

A post shared by Craig Benzine (@wheezywaiter) on

A Minecraft-ihletettségű, animált videóban a napi 2-3 pohár kávé a kiindulópont: a bél- és idegrendszeri hatások mellett az agyi kémia is felpörög, és futhatsz a vécére is gyorsan. A munka jól fog menni, a figyelmed fókuszálásával sincs gond, egy darabig.

A szeratonin, dopamin és adrenalin csak úgy pezseg a véredben. Viszont a szíved kalapálni kezdhet, a vérnyomásod is emelkedik, és a tüdőd meg a szemed sem bírja jól a megterhelést. Agresszivitást is tapasztalhatsz magadon, ha túltolod a kávét.

Nyolc csésze a fekete italból: 800 milligramnyi koffeinnek felel meg – ennek a fele is bőven sok, egy átlagember számára. Akkor pedig már kifejezetten ártalmas, ha egy ideig csak kávén élsz. Fejfájást, szédülést, állandó izgalmi állapotot vehetsz észre magadon, illetve hogy az izmaid is túlfeszülnek.

Minden egyes felhörpintett bögre kávé mindössze öt, bevitt kalóriát jelent – így nem csoda, ha csődtömegnek érzed magad, azon kívül, hogy lassan éhen halsz. Az álmatlanságról nem is beszélve, ha mondjuk egy tucat kávét innál meg egy nap. A túladagolás többek közt szívelégtelenséget, sőt: kómát is okozhat.

Hosszabb távon sem túl vidámak a kilátások: Alzheimer és Parkinson nevei egyből elhangzanak, és más kórságoktól sem vagy védve. A theawesomer.com találata szerint cukorbetegség, rák, meddőség, hallucinációk és mentális panaszok is ugyanúgy bejátszhatnak:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.