Utazás

Akkor ennyi volt: totális lezárást akar Merkel

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.08 | 07:18
  • trendindex: 2

Rövid, szigorú országos zárlat kell Németország harmadik fertőzéshullámának megfékezéséhez, mondja Angela Merkel kancellár.

A koronavírus miatt intenzív kórházi ápolásra szorulók számának növekedése miatt ismét tenni kell a járvány lassításáért. Angela Merkel kancellár szerint Németország szintű előírásokra van szükség, a tartományonkénti szabályozás nem javít a járványhelyzeten.

Rövid, néhány hétig tartó országos zárlatot sürgetett szerdán

Markus Söder bajor miniszterelnök is, aki szerint szövetségi szintű törvény kell az eredményes zárlathoz. A “vészfékrendszer” értelmében vissza kell állítani a második hullám enyhülése révén március elején felfüggesztett korlátozásokat, és

újabb szigorításokat is be kell vezetni azokban a tartományokban, járásokban vagy városokban,

amelyekben tartósan – egymás után három nap – száz fölött van a hétnapi fertőzésgyakoriság. Az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) szerdai összesítése szerint országszerte 4439 embert ápolnak az intenzív osztályokon a Covid-19 miatt. Ez húsz százalékos növekedés az egy héttel korábbi számhoz képest. A koronavírus egy nap alatt 298 halálesetet okozott Németországban, kedden.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.