Film

Bejött a papírforma a 2019-es Oscar-gálán, a Bohemian Rhapsody 4 díjat szerzett

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.25 | 09:55

Műsorvezető nélkül ment a 91. show, Julia Roberts zárta a sztárokkal kibélelt estet.

Aki a lényegre kíváncsi, annak álljon itt a február 24-ei este kivonata: Olivia Colman lett a legjobb színésznő (The Favourite), a filmek közt a Green Book diadalmaskodott, a férfiak mezőnyét pedig Rami Malek vitte (Bohemian Rhapsody – amely alkotás 4 Oscart is összelapátolt). A Green Book, a Roma és a Black Panther egyenként 3-3 szobrocsát gyűjtött be, az eseményt pedig Julia Roberts zárta.

View this post on Instagram

 

Congratulations to the cast and crew of Bohemian Rhapsody for winning four Academy Awards including Best Actor – Rami Malek! #Oscars

A post shared by Bohemian Rhapsody (@bohemianrhapsodymovie) on

És most jöhetnek a 91. gála ínyenc részletei: a Golden Globe-on szépen teljesítő Glenn Close az Oscaron ismét alul maradt, pedig nagyon kijárt volna már a veterán színésznőnek egy szobrocska.

 

View this post on Instagram

 

I Know In My Hearts Of ??????????????’s My Brother Prince Is Watching Tonight,Singin’ “IT’S GONNA BE A BEAUTIFUL NIGHT’

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee) on

A BlacKkKlansman rendezője talpig lilában érkezett: Spike Lee színválasztásának oka néhai barátja, Prince iránti hódolatának kifejezése volt. Még az énekes méretes szimbólumát is a nyakláncán viselte. A rózsaszín is hódított a los angelesi Dolby Theatre-ben: többeket a Killing Eve-stílus inspirálhatott.

Charlize Theron sötét frizuárja többeknél jófajta légzési nehézségeket okozhatott. Rachel Weisz vörös PVC-hatású felső része pedig hatalmas csalódást.

A Queen-slágereket az életben lévő tagokkal elővezető Adam Lambert csillivilli fül-ékszere mellett is nehéz szó nélkül elmenni. Mondjuk a We Will Rock You és a We Are The Champions ennél többet is elbírt már.

 

View this post on Instagram

 

Tux: @tomford , shirt: @alexandermcqueen #Oscars

A post shared by ADAMLAMBERT (@adamlambert) on

Ha már drágaságok: Lady Gaga nyakéke önmagában is győztes. A 128.54 karátos, maroknyi gyémánt az énekesnő drámai fekete szettjéhez tökéletesen ment. Ugyanezt a követ viselte Audrey Hepburn, még az Álom luxuskivitelben idején.

A Tony-díjas Billy Porter lett a ceremónia botrányhőse: Adam Smith házastársának szoknya-zakója mindent vitt.

Ehhez képest még Jason Momoa lazacszín öltönye is egész szerényen festett.

A legjobb kosztümök természetesen a Black Pantherhez kapcsolódnak:

A dicsőség a színesbőrű tervezőnőt illeti!

Glenn Close igazi hópárducként surrant be, de sajnos idén sem kedvezett neki a Filmakadémia döntése.

Brie Larson és Samuel L Jackson jelentette be a legjobb forgatókönyv mezőnyét, mely révén Spike Lee (BlackKklansman) legalább egyszem szobrot behúzhatott.

A legromantikusabb pillanatot a Gaga-Cooper (Star Is Born) páros hozta, akik előadták a legjobbnak bizonyult betétdalt is. A Shallow-ért járó szobrot Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando és Andrew Wyatt közösen érdemelte ki.

Rami Malek király

idén mindenhol bődületesen tarolt: most ez az aranyszobrocska is méltán landolt nála. A színpadról lepottyanó legjobb színész az édesanyjának köszönte meg elsősorban a díjat.

Monumentális ez a pillanat! Egy meleg, bevándorló férfiről szól a filmünk. Én pedig első generációs amerikai vagyok, és most íródik a történetem!

 

 

Glenn Close-ért morzsoljunk el egy könnycseppet, ahogyan ezt a befutó is tette. Ugyanis a brit Olivia Colman vitte a női kategóriát, aki szerint felemelő és stresszes is ott állni, a kézben azzal a szoborral.

via GIPHY

Minden út Roma-ba vezet, ezt Alfonso Cuaron érti a leginkább: a mexikói rendező idegennyelvű filmje szépen hozott a konyhára:

Hosszú volt az út idáig. Erre pedig egyáltalán nem számítottam.

rebegte a Netflixen futó alkotás direktora. Peter Farrelly, aki pedig az év moziját jegyzi, szintén meglepődött, hogy a Green Bookkal nyert.


Mikor Julia Roberts ezt a kategória-győztest bejelentette, akkor Spike Lee – tiltakozása jeléül – látványosan felállt és kivonult.

 

Az ünneplést többek közt a Vanity Fair buliján lehetett folytatni, ahol Taylor Swifttől kezdve ifjabb Hemsworth-éken át Teigenékig jó sok híresség parádézott, említi meg a BBC.

Nyitókép: FREDERIC J. BROWN / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.