Autó

Másfél millió dolláros áron eladó az autó, amiben meggyilkolták Tupac Shakurt

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.28 | 14:42

Egy fekete BMW V12 modellről van szó. Az autó az elmúlt évtizedekben kézről kézre járt, volt egészen ramaty állapotban is, ám a Celebrity Cars nevű cégnek.

A zenész, rapper, költő és színész Tupac Shakurt Las Vegasban lőtték agyon 1996. szeptember 7-én. Az említett autóban anyósülésén ült, mellette a nagyhatalmú, félgengszter lemezkiadó, az autót is bérelő Death Row főnöke, Suge Knight, aki a BNW-t vezette. Megálltak egy pirtos lámpánál, amikor melléjük gurult egy Cadillac – a többi pedig már a popkultúrtöri.

Az autó annak idején 80-90 ezer dollárba került újként, most viszont, felújítva másfél millióba, csak mert ebben ölték meg Tupacot. Az autó külseje azóta változott, golyóütötte nyomok nincsenek rajta (pedig ha akad rá érdeklődő, a mai napig az az első kérdés, hoigy látszanak-e a golyó ütötte nyomok), viszont az egyedi belső tere ugyanolyan, mint volt, ott nem cseréltek ki semmit. Apró érdekesség még, hogy annak idején az autót golyóálló kivitalban is a piacra dobták, de ez pont nem olyan volt. Egyébként nagyjából 193 ezer kilométert futott eddig a gép, ami az elmúlt évtizedekben még annyira ramaty állapotba is került, pont a felújítása előtt, hogy még a kerekei sem forogtak. Tényleg csak az mentette meg az autóbontótól, hogy ebben lőtték le Tupacot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló