Bulvár

Ezt a nőt 2500 személyisége védte meg szadista apja abúzusától

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.03 | 20:21

Az ausztrálokat jelenleg egy Jenny Haynes nevű nő tragikus esete köti le: apja olyan brutálisan kínozta, hogy 2500 személyiséget fejlesztett ki magának. Apja most bíróság előtt áll, bűnlajstroma döbbenetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van személyisége, amely 4 éves kislány – vidám, kedves naiv lány, aki mindenkiről a legjobbat feltételezi -, él benne 11 éves lázadó kamaszfiú, de erős, felnőtt katonaférfi is, aki mindig tudja, mit kell tennie. Jenny úgy érzi, 2500 személyisége – akiket nem ő irányít, és nem is mindegyikükre emlékszik – valójában egy hadsereg, amely megvédi őt a testi és lelki szenvedésektől.

“Symphony, a legnagyobb segítőm dolga csak az volt, hogy amikor apa jött, levetkőztette a kislányt és rámászott, aztán brutálisan megverte, csak énekelt. Egyszerű gyermekdalokat, hogy a kislány megnyugodjon. Aztán mikor apa befejezte, rendberakta a kislányt és biztonságos helyre vitte”

– mondja.

Jaynek az volt dolga, hogy tudatosan, bölcsen figyelmeztesse a “kislányt” – őt magát -, mikor kell menekülnie, elbújnia. Amikor “a kislánynak” fájdalma volt, magán kívül sírt, ez a hang volt az, aki észnél volt, és figyelmeztette, hogy közeleg a veszély.

A disszociatív személyiségzavar általában olyan gyerekeknél alakul ki, akik súlyos traumákat éltek át, és nem volt segítségük a feldolgozáshoz.

Haynes esete azért sajátos, mert apja bűncselekményei napjainkban kerülnek napvilágra, hogy a középkorú nő komplex pszichológiai vizsgálata zajlik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló