Életmód

Stop tanga! Méhnyakrákot okozhat!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.06 | 10:15

Sok nő hajlamos a divat kedvéért a kényelmet is beáldozni, de mi van akkor, ha már az egészség a tét? Sokan nem tudják, de a nagy népszerűségnek örvendő tanga több bajt okozhat, mint elsőre gondolnánk!

Illusztráció: 123rf.com

Egy nőgyógyászt elmondta, hogy a tangákkal kapcsolatban az az egyik gond: testhez simulóak, a szeméremtájék szellőzését, szárazon tartását még akkor is megnehezítik, ha pamutból készülnek. Erre a szoros sztreccsfarmerek és leggingsek még rátesznek egy lapáttal, főleg, hogy általában azok is nagy százalékban tartalmaznak műszálat. Ráadásul felelős a méhnyakrák kialakulásáért, ami hazánkban még mindig évente közel száz áldozatot követel.

A tanga mozgás közben folyamatosan elmozdul, és mozog a végbélnyílás, a hüvely és a húgycső között, melyeket alig három-négy centiméter választ el egymástól. Ilyen esetben, ha például a bélben normálisan is előforduló E. Coli baktérium kerül a tanga hátsó részére, az könnyen megfertőzheti a hüvelyt vagy a húgycsövet, és hüvelyi vagy húgyúti fertőzést okozhat.

Ezek fényében, ha valaki alapból is hajlamos a fertőzésekre, célszerű a kevésbé divatos, ám praktikusabb normál bugyi mellett dönteni.

Az sem mindegy, milyen a bugyi anyaga

A csipke-, szatén- és nyloncsodák valóban nagyon szexik, ám tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy hosszabb ideig viseljük őket. A fertőzések a kevéssé szellőző fehérnemű esetén képesek legjobban szaporodni: mivel nem engedik át a levegőt, ezért gyulladást, viszketést és nem utolsó sorban kellemetlen szagokat is okoznak.

Emiatt ezek a fehérneműk maximum egy rendevú idejére nyújtanak megfelelő viseletet. Hétköznapokra, sportoláshoz válasszunk természetes anyagból készült, légáteresztő és nem tanga vagy franciabugyi szabású alsóneműt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló