Kultúra

2019, a populáris kultúra vége

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.06 | 16:18

Épphogy átléptünk az újévbe, már azon töprengünk, hogy minek lesz vége idén. A következő 12 hónapban meghatározó sorozatok és filmek érnek a végére.

A Skywalker-történet

December 20-án a 9. Star Wars rész bekerül a mozikba, amely az utolsó, Skywalkerekkel foglalkozó Star Wars lesz. Ami azért elég durva, tekintve, hogy az egész ’77-ben kezdődött, azóta született három trilógia, egy sorozat, na meg temérdek képregény és novella.

Trónok Harca

A nyolcadik, egyben utolsó évad áprilisban kezdődik. Ezzel lezárul a sorozat, ami 2011-es premiere óta a világ egyik legnagyobb sorozatává nőtte ki magát, és jó eséllyel azt is megtudjuk, hogy ki kerül Westeros trónjára. Szerencsére elég nagy lett ahhoz, hogy a világtól ne kelljen elbúcsúznunk, a pletykák szerint visszatérhetünk Westerosba, csak máskor, egy másik történetbe.

A Marvel-moziuniverzum

2008-ban kezdődött a Vasemberrel az univerzum, amit ma ismerünk, na ennek idén vége lesz, ha minden igaz, Thanos legyőzésével. Ő az a lila fickó, aki mindvégig a legfőbb gonosz volt a háttérben, az ő halála pontot tehet Tony Stark, Amerika Kapitány és a többiek sztorijára. Ettől függetlenül persze lesz még Marvel, csak a bosszúállós történetektől búcsúzunk.

Agymenők

A jelenleg tartó, 12. évad az utolsó, ami valamikor nyáron ér véget. Bár a kedvenc, de nagyon idegesítő kockánk, Sheldon tovább folytatja, csak fiatalon, az ifjú Sheldonban.

Így neveld a sárkányod

Jó ideje már, öt éve jött ki az Így neveld a sárkányod második része, jó sokat kellett várni a harmadik, egyben befejező rajzfilmre, ami februárban érkezik a mozikba. Ennek válaszolnia kellene olyan kérdésekre, hogy honnan származik Fogatlan, a főhős sárkánya, na meg, hogy mi történik velük a legvégén.

John Wick

Az egyik legképzettebb és leghidegvérűbb bérgyilkos visszatér májusban, ezúttal utoljára, legalábbis elvileg. Wicknek szinte az egész alvilággal kell szembenéznie, a győzelem pedig dicsőséges vége lehetne, trilógiaként. Bár egy interjú Chad Stahelski rendezővel azt sejteti, hogy John Wick visszatér még május után is.

Címlapkép: AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló