Kultúra

Kő/Papír/Freskó – Megmentett műkincsek címmel jön egy menő kiállítás a Nemzeti Múzeumban

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.21 | 17:18

Huszonegy frissen végzett restaurátor hallgató munkáit lehet megnézni.

Huszonegy frissen végzett restaurátor hallgató mintegy harminc munkáját – a többi között a Szépművészeti Múzeum 1500 körülre datált, nagyméretű freskóit és az Esterházy-kincstárba tartozó, drágakövekkel díszített pallost – vonultatja fel péntektől a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Kő/Papír/Freskó – Megmentett műkincsek 2019 című kiállítása.

A Kő/papír/freskó – Megmentett műkincsek 2019 című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. június 21-én. A Magyar Képzőművészeti Egyetem restaurátor tanszékének diplomakiállítása szeptemberig tekinthető meg. MTI/Koszticsák Szilárd

Mint a péntek délutáni megnyitó előtt tartott sajtóbejáráson elhangzott, az idei tárlat címe a restaurátorok által használt anyagok sokféleségére utal. A diplomázó szakemberek emellett még üveggel, porcelánnal, ezüsttel, mészkővel, celluloiddal, papírmaséval, acéllal, temperával, csonttal, akrilfestékkel, korallal, selyembársonnyal, kovácsoltvassal, farostlemezzel, rozmáragyarral és különféle drágakövekkel dolgoztak még, s azok mind felfedezhetőek a kiállítótérben.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló