Kultúra

A Portrait of Humanity kiállítás megmutatja, milyen sokszínűek, mégis hasonlók vagyunk

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.01 | 17:18

Szeptember 4. és október 11. között érdemes a Capa Központ 8F Galériájába látogatni.

A Portrait of Humanity 2020 pályázat nyertes fotográfiáit bemutató, harminc képből és három sorozatból álló kiállítása azzal a céllal született, hogy megmutassa, több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt egymástól.

A 2020-as év különösen nehéz kihívások elé állította a nemzetközi közösséget. Ezekben a napokban, talán jobban, mint bármikor korábban, erőt meríthetünk abból, ami emberré tesz minket: az élet univerzális megnyilvánulásaiból, amelyek tanúsítják, hogy végülis mindannyian egy anyagból vagyunk.

Remény. Bátorság. Elmélyülés. A talpra állás időszakai. Az első üdvözlő szavak. A végső búcsú. És minden, ami a kettő között történik.

A British Journal of Photography kiadója, az 1854 Media hirdette meg a Portrait of Humanity 2020 nyílt fotópályázatot, amely lehetőséget nyújt a fotográfusoknak megmutatni, hogy mit jelent embernek lenni ebben a zaklatott korban. A világ vezető intézményeiben dolgozó fotószerkesztőkből, kurátorokból és fesztiválrendezőkből álló zsűri harminc képet és három sorozatot választott ki győztesként a több ezer pályaműből, hogy összeállhasson az itt látható kiállítás.

A Portrait of Humanity 2020 történetek gazdag tárházát vonultatja fel a világ minden tájáról: ott van például Eric Demer portréja Greta Thunbergről, aki éppen Kanada történelmének legnagyobb demonstráló tömegét szólítja meg; Marie Hald önszeretetet és önelfogadást ünneplő fotográfiája a pozitív testképért küzdő aktivista, Martéról; a Mirja Maria Thiel által megragadott, szenvedéllyel teli, bensőséges pillanat a hatvan éve házas pár életéből; vagy Snezhana von Büdingen sorozata a kislányból nővé válás korszakában járó tizenkilenc éves, Down-szindrómás Sofie-ról.

Végső soron a nyertes munkák bensőséges módon ragadják meg a Portrait of Humanity mozgalom legfőbb értékeit: az egyén fontosságát, a közösség erejét és az összefogás jelentőségét.

Ez a tárlat a Portrait of Humanity 2020 nemzetközi vándorkiállítás egyik állomása. A Portrait of Humanity 2020 kiállítás a Capa Központ mellett megtekinthető lesz a haidarábádi Indiai Fotófesztiválon, a Clear Channel reklámfelületein világszerte, valamint az űrben is a Sent Into Space együttműködésével.

A Portrait of Humanity 2021 pályázatot már kiírták! Mutasd meg az emberiség portréját, ahogy te látod! Beadási határidő: 2020. október 22. portraitofhumanity.co

Címlapkép: Francesco Merlini


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.