Tech

Átrendezi a játékok világát a cloud gaming!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.11 | 15:40

Az otthoni szórakozás terén egyre több újdonság tűnik fel, és a legújabb fejlesztés az Xbox játékok felhő alapú elérhetősége a smart tévéken keresztül. De vajon mit jelent ez a játékosoknak, és hogyan változtatja meg a játékok világát?

Mit is jelent a cloud gaming?

A felhőalapú játékot kínáló szolgáltatások mögötti technológia alapvetően nem túl bonyolult. Adott néhány erős gép távoli adatközpontokban, ezeken futnak a játékok, a kapcsolódó felhasználók pedig lényegében egy videóstreamet látnak, így a helyi hardverigény minimális.

Ehhez elég egy böngésző futtatására képes, nem túl elavult eszköz, ami lehet akár okostelefon, táblagép vagy egy tévé is.

Ezzel szemben kulcsfontosságú a megbízható, gyors, stabil és lehetőleg korlátlan internetkapcsolat, ami nem csak arra van hatással, hogy milyen minőségben látjuk a képet, de arra is, hogy a szerver mennyi idő alatt reagál a parancsokra.

Hiába szép a látvány, ha hosszú tizedmásodpercek telnek el a gombnyomás és a cselekvés között, a játék játszhatatlanná, következésképpen élvezhetetlenné válik.

A Microsoft jelenleg élen jár az Xbox cloud gaminggel, amely az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatáscsomag részeként érhető el.

Fotó: 123rf.com

Xbox felhőalapú játékélmény egyenesen a TV-n!

Az Xbox játékok felhő alapú elérhetősége egy forradalmi lépés a játékiparban. Ez azt jelenti, hogy már nem szükséges konzolt vásárolni ahhoz, hogy az Xbox játékokat élvezni lehessen. Ehelyett egy kompatibilis smart tévé és egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetés elegendő a játékhoz.

A smart tévék széles körben teszik elérhetővé az Xbox felhő alapú játékélményt. Ez azt jelenti, hogy már nem kell különálló eszközöket csatlakoztatni vagy extra hardvereket vásárolni ahhoz, hogy játszani tudjuk az Xbox játékokkal. A kompatibilis smart tévék lehetővé teszik, hogy közvetlenül a tévén keresztül élvezhessük a játékot, ami kényelmes és egyszerű megoldást jelent a játékosok számára.

Milyen TV-t válassz, ha Xbox-ozni szeretnél?

Az Xbox alkalmazás 2020-as vagy újabb Samsung smart TV-modelleken fut 1300-as vagy újabb szoftververzióval.

A TV szoftververziójának ellenőrzését a Menü > Beállítások > Támogatás > Szoftverfrissítés menüpont kiválasztásával tudjuk megtenni. Az aktuális verzió az ablak jobb oldalán jelenik meg.

Az Xbox alkalmazás keresésével azt is ellenőrizhetjük, hogy a TV használható-e felhőalapú játékra. Amennyiben igen, csak egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetésre van szükségünk és egy kontrollerre.

Az intelligens TV-n az Xbox alkalmazás többféle Bluetooth-kontrollerrel kompatibilis, ilyen például az Xbox vezeték nélküli kontroller, a PlayStation DualShock/DualSense és az Amazon Luna.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.