Zene

Idén novemberben is Budapestre jönnek Kelet-Európa legmenőbb zenészei

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.29 | 11:18

A jövő legmenőbb előadói a kedvenc budapesti klubjaidban lépnek fel!

Idén novemberben ismét kelet-európai zenétől lesznek hangosak a belvárosi klubok Budapesten. Negyedik alkalommal jön a Budapest Showcase Hub azaz a BUSH, ahova a régió legmenőbb előadói érkeznek. 15 ország 34 fellépője közül több a friss és feltörekvő zenész, de akad néhány olyan is aki hazájában több ezres közönség előtt játszik, sőt már a nemzetközi színteret is meghódította. Van köztük magyar rockegyüttes az Apey-s Áron Andrissal a fronton, a Nirvana egykori kiadója által dédelgetett lengyel szintipopper, és kómából elektronikus zenére ébredő litván előadó is.

Fotó: Sinco

negyedik alkalommal megrendezett fesztivál idén még több kultikus belvárosi helyszínen zajlik mint korábban, csakúgy, mint LÄRM, Fogasház/Instant,  A38, Szimpla, Beat on the Brat, Robot, Toldi, ELLÁTÓház és még sokan mások. A szervezők idén is fontosnak tartották, hogy az összes helyszín könnyen bejárható legyen akár egyetlen este alatt is, és a résztvevők végre egy olyan klubtúrán vehessenek részt ahol a helyek előtt ácsorgást koncertélményekre cserélhetik. A drága belépő, a fárasztó hazataxizás, és a másnapos sátrazás helyett itt egyetlen jegy áráért  mindenki teljes zenei utazást tehet és másnap a saját ágyában ébredhet. 

Mint minden évben, a zenei kiválasztás ismét a régió legfontosabb szakmai szereplőinkek segítségével zajlott. A BUSH szervezői idén 14 országból 700 zenei szakembert kérdeztek meg arról, hogy a saját országaikban kik a legkülönlegesebb, legfrissebb, legizgalmasabb új előadók. A november 13-i nagyszabású megnyitón az A38 Hajón a magyar Trillion és az osztrák Mother’s Cake lép fel. Utóbbi, egy pszichedelikus és funk hatásokkal átitatott rock trió, akik korábban olyan együttesekkel koncerteztek mint a Dream Theater, a Limp Bizkit, a Tito & Tarantula vagy a Velvet Revolver. 

Mother’s Cake. Fotó: Daniel Strub

A BUSH különlegességének ígérkezik a lengyel Perfect Son koncertje. Az indusztriális elektronikával áthatott melankólikus szintipopot játszó Tobiasz Bilińsk a Caribou, Son Lux, José Gonzales bookingjáért is felelős Pitch & Smith istálló legújabb tagja. A melankólikus érzelmes dalszerző éteri dalaira már a SXSW fesztiválon felfigyelt a Nirvana egykori kiadója a Sub Pop, és szerződtették első kelet-európai előadóként. Nem is sejthettük de létezik, és a BUSH-on mutatkozik be az észt P.J. Harvey-ként emlegetett Anna Kaneelina akinek minimalista hangzását dívás megjelenése teszi igazán egyedivé. Ráadásul Anna gyakran együtt zenél férjével, a tavaly a MÜPA színpadán és a BUSH-on egyaránt fellépő szupertehetséges Erki Parnojával. Izgalmas felfedezés a litván junior a. Az otthonában, Vilniusban gigasztárnak számító lo-fi elektropop előadó csupán 2015 óta foglalkozik elektronikus zenével, karrierjét egy utcai verekedésnek köszöheti. A fiatal zenész a kórházban tért magához, és semmire nem emlékezett korábbi életéből. Hat hónapot töltött ágyban fekve, ezalatt ismerkedett meg az elektronikával. Néhány hónap alatt 60 dalt írt, amiket ma már teltházas koncerteken ad elő. 

Anna Kaneelina. Fotó: Barbara Frank

Ezekre, és több mint 30 további koncertre juthatnak be az igazi zeneimádók. Ráadásul most extrakedvezményes limitált számú  elővételes jeggyel, 1200 forintért láthatják élőben azokat az előadókat akikre a nagy tömegek csak jövőre csodálkoznak rá a zenei oldalakon. 

BUSH 2019, november 13-15., Budapest

További részletek:

http://budapestshowcasehub.com

http://budapestshowcasehub.com/tickets/

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.