Szépség

Borotvaéllel a puha arcbőrért, de csak óvatosan

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.01 | 13:00

Sok nőt zavarja az arcán lévő bajusz, ezért gyantázza, vagy szemöldökcsipesszel szedi. És van aki az egész arcát borotválja, pedig nem is érdekli, van-e arcszőrzete. Tessék?

Különböző beauty bloggerek és modellek coming outoltak már: ők bizony borotválják az arcukat, és nincs is ezzel semmi gond.

Nem érdekel kik vagytok lányok, szőr van az arcotokon, és a férfiak ezt utálják. Szabaduljatok meg tőle!

– állítja szigorúan Michelle Money modell. Neki a heti rutin része, hogy megborotválkozzon, igénytelennek tartja azokat, akik mit sem törődnek arcszőrzetükkel.

 

Szerintem nem kell mindenkinek borotválnia az arcát: ha téged nem zavar a szőr, hagyd meg nyugodtan. Nekem jót tett az önbizalmamnak, mert én nem szeretem az szám felett kinövő szálakat.

véli Kirbie Johnson beauty blogger.

Ápoltabb, puhább bőr

Na nem egy Gillette-pengét kell elképzelni, a művelethez egy apró szemöldök borotvát használnak, amivel nem csak a nem kívánt szőrt, de az elhalt hámsejteket is eltávolítják az arcbőrről. Állításuk szerint a szőr nem erősödik meg, és a simább arcbőrre könnyebb felhelyezni a sminket is.

Az elhalt hámsejteket érdemes hetente egyszer valamilyen módon leszedni az arcról: hallottunk már más módszerekről (kávézacc, cukor), de ilyesmit még nem próbáltunk. Az igaz, hogy érdemes a legkíméletesebb módon eltávolítani ezt a réteget: nem szabad erősen dörzsölni, mert hosszú távon nem tesz jót a bőrnek.

Ha igaz, és tényleg nem erősödik meg az arcon lévő szőr (ami sokaknál igazából puha, babahaj szerű szőrt jelent), akkor ez a módszer kisebb erejű fizikai peelinget jelent, és jobb alternatíva, mint a fent említett módszerek. Egyszóval azok is kipróbálhatják, akiket nem zavar az arcukon lévő bármilyen erősségű szőr, akit pedig igen, az ezzel letudja az arcápolás egyik fontos állomását is.

Ne vigyük túlzásba

Ha úgy döntünk bevállaljuk a procedúrát, akkor száraz, tiszta bőrön próbáljuk ki: nincs szükség borotvahabra. A szemöldök borotvát 45 fokos szögben tartva, apró fel-le mozdulatokkal simítsuk végig az egész arcot, miközben szabad kezünkkel húzzuk feszesre a bőrt.

Mivel ezzel a módszerrel egyben hámlasztunk is, nem ajánlott minden nap végigsimogatni az arcunkat: heti egy-két alkalommal elegendő az elhalt hámsejtek eltávolítása. Ti ki meritek próbálni?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló