Autó

Megmutatta magát a Cupra Leon

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.24 | 16:48

A Seat Leon sportváltozata már a Cupra nevet kapta, és nagyon jól áll neki a sportos kinézet.

Ugyan csak néhány hete mutatta be a Seat a Leon legújabb generációját, máris itt a Cupra változata,  de ezúttal a márkaneve is Cupra. Nem annyira régen a Cupra önálló márkává vált, és saját emblémát, és támogatást is kapott. A dühös Cupra Leon több kivitelben is kapható lesz, kombi illetve ötajtós verzió is érkezik, jópár motorral.

Természetesen, az egyik a már szinte kötelező plug-in hibrid.  A 2.0 TSI lehet 245, 300 és 310 lóerős de ezt már a VW csoportnál megszoktuk, azonban a legerősebb motor csak kombihoz érhető el. és 5 másodperc alatt lesz százon. A hibridben az 1.4 TSI dolgozik, ami a 115 lóerős elektromotorral együttműködve 245 lóerőre képes illetve egy 13 kilowattórás akkumulátort kapott, a teljesítmény ugyan nem itt a legnagyobb de a nyomaték igen 400Nm. Ez ismerős lehet az Octavia RS-ből, illetve a Golf TSI-ből. A hajtásláncban azonban közös a duplakuplungos DSG váltós megoltálni, dás. Lehet imádni, vagy gyűlölni, de ez van.

A Leon ideális körülmények között 60 kilométert is megtehet tisztán elektromosan, bár azért ahogy már tapasztaltuk, inkább a fele, negyede amit a való életben le fog tudni adni. De természetesen járni fog a zöld rendszám.

A Cupra legtöbb részletét is a nagyobb teljesítményhez igazították, fogták leültették, adaptív lengéscsillapítást kapott, illetve 370 milliméteres első Brembo fékeket, valamint látványosan kidolgozott utasteret. Az ősszel érkező Leon után nem sokkal érkezik a márka első saját tervezésű modellje, a Formentor, amihez szintén nagy reményeket fűz a gyártó, és a cégcsoport is.

Képek:Cupra


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.