Autó

Ébredő erő az autógyártásban: fegyveres Star Wars-terepjárót mutatott be a Nissan

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.13 | 12:33

Ha meglátod a körúton, biztosan beengeded a sávba a lázadók X-szárnyú űrhajóját idéző monstrumot.

nissan_GettyImages-629028666
Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Olyan városi terepjárót mutatott be a Nissan a New York-i Autóshow-n, amelyet a lázadók X-szárnyú űrhajója inspirált. A tervezők odáig mentek, hogy az X-szárnyú mozgatható szárnyait és fegyvereit is rátették a kocsi oldalára, a tetőn pedig egy R2 egység figyel.

A zavarba ejtő kinézetű autó, a tavaly novemberben limitált példányszámban megjelent Star Wars Nissan Rogue továbbfejlesztett változata. A Nissan szerint mostanra szinte mind az 5400 darabot elkapkodták.

A Nissan szerint a különleges dizájnra ráharaptak a fiatalok, pedig sokan úgy gondolták, hogy az Y generációt már nem érdeklik a kocsik. Az is igaz, hogy a Nissan menő a fiataloknál, és az eladásainak jelentős részét eddig is a tech-őrült vásárlók adták. 2016-ban több mint 500 ezer autót vett meg tőlük az Y generáció, ami a cég eladásainak 36 százaléka.

Az X-wing mellett bemutattak egy pixeles terepszínűre festett sivatagi terepjárót is, amely kerekek helyett mini lánctalpakkal mássza meg a homokdűnéket.

Rossz hír a Star Wars-gyűjtőknek: sem a sivatagi tankot, sem a felturbózott X-wing SUV-t nem lehet megvásárolni. Egyelőre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.