Autó

Még mindig hiánycikk a benzin az USA keleti partján

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.18 | 08:18

Washington DC-ben a legtöbb benzinkúton nincs benzin.

A déli és keleti államok több ezer benzinkútjára továbbra sem érkezik elég benzin. A georgiai Colonial Pipeline  üzemanyagszállító vezetékét tíz napja kellett leállítani, kibertámadás miatt.

Bár pár napja újra folyik benzin a csőben,

az ellátás továbbra sem kielégítő. A Colonial Pipeline biztosítja a keleti parti üzemanyag szükséglet 45 százalékát.
Vasárnap estig 12 466 kúton nem lehetett benzint venni. Washingtonban a benzinkutak csaknem 90 százaléka üres volt. Észak-Karolinát, Dél-Karolinát és Georgiát is keményen sújtja a helyzet.

A Colonial Pipeline 9000 kilométeres vezetékhálózatán

naponta mintegy 2,5 millió hordóbenzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot továbbítanak, a Mexikó-öböl finomítóitól a déli és a keleti parti tagállamokba. A céget május 7-én érte kibertámadás, akkor “lőtték le” a hálózatukat. A Colonial Pipeline a támadás után néhány órán belül állítólag ötmillió dolláros váltságdíjat fizetett a hackereknek, bitcoinban.

A hackerek ezután visszafejtő eszközt küldtek

a vállalatnak, amellyel fel lehet oldani a zárolásokat. Ez az eszköz azonban annyira lassú volt, hogy a vállalat továbbra is saját biztonsági mentéseit használta a rendszer helyreállításához. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) információi szerint profi kiberbűnözői csoport, a Dark Side állhat az incidens mögött.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló