Autó

Durva: a Lego megépítette a Lamborghini Sian életnagyságú másolatát – 400 000 darabból készült.

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.09 | 13:18

Emlékszel még a Bugatti Chiron elképesztő, szinte teljes egészében Lego-darabokból készült életnagyságú másolatára? A Lego ismét megtette, és ezúttal egy Lambo készült el.

Íme a Lamborghini Sian FKP 37 lenyűgöző, teljes méretű másolata. Alig több mint egy évvel ezelőtt a híres dán játékmárka bemutatta a Lambo legelső sorozatgyártású hibrid hiperautójának 1:8-as Lego Technic Ultimate Series készletét.

Bár közel 4000 darabot és egy működő hátsó spoilert tartalmaz, az életnagyságú replika több mint 400 000 darabból épült fel, amelyből 20 darabot kifejezetten az építéshez kellett egyedileg elkészíteni. A Lego szerint 154 különböző elemet használtak fel ehhez a megdöbbentő alkotáshoz.

A Lamborghini és a Lego 15 fős csapata szorosan együttműködött a projekten. A hiperautó pontos méreteivel rendelkező replika megépítése 5370 óra fejlesztési és 3290 óra gyártási időt vett igénybe. A végtermék tömege elképesztő, körülbelül 1000 kilóval nehezebb, mint az igazi autóé.

Ha jobban megnézzük, a modell karosszériája egymásba kapcsolódó hatszögletű elemekből áll. Ezek testre szabott szövetanyagból készültek. Az 1:1 arányú Lego-utánzatot a Lamborghini szakemberei által készített festékhatású UV színű bevonattal látták el.

Emellett megkapja a Sian lenyűgöző Y-alakú fényszóróit és egy megfelelő belső teret is, apró Lego-téglákból készült bonyolult műszerfallal.


A tervezőink szeretik a kihívásokat, így elképzelheted az örömüket, amikor azt a feladatot adtuk nekik, hogy ezzel a modellel a szokásosnál kicsit nagyobbra gondoljanak. Rögtön megragadták a lehetőséget, hogy együttműködjenek csodálatos tervezőinkkel és mérnökeinkkel, akik ezeket a lenyűgöző, életnagyságú modelleket a csehországi Kladno gyárunk modellgyártó műhelyében építik, és valóban feszegetik a LEGO Technic határait

– mondta Lena Dixen, a Lego Group termék- és marketingért felelős vezető alelnöke.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló