Autó

A Hyundai valósággá váltja az autót, amely lábakon jár

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.02 | 17:48

Annyira komolyan gondolja a gyártó amit bemutatott, hogy már egy erre dedikált stúdió dolgozik a megvalósításán. Rémisztő!

Természetesen egy ideje tudtunk a terveikről, mivel a CES 2019-en bemutatták az Elevate gyalogos terepjáró koncepcióját. De csak most tudtuk meg, hogy a Hyundai tényleg komolyan gondolja, hogy a lábbal felszerelt autókat valósággá változtassa. A Szilícium-völgyben létrehozzák a Hyundai Motor Group dedikált stúdióját, amely ezeket a tereptranszformátor osztályú járműveket tervezi és fejleszti, és amelyek a világon elsők lesznek a maga nemükben.

A „végső mobilitási járművek” (UMV) néven ismertek, és ezek a konstrukciók megváltoztatják a járműmérnöki arculatot azáltal, hogy egyesítik a járművek, a robotika és az intelligens mobilitás világát. És mondani se kell, a hideg kiráz tőle.

Az Elevate egyelőre koncepció szakaszában van, de ha készen áll, négy, robotlábakhoz rögzített elektromos meghajtású kerekeivel fogja majd megrohamozni az utcákat. Dobozszerű elektromos autóként közlekedhet, vagy a technológia és a technika varázslatának köszönhetően a lehetetlen terepeken is gyalogolhat.

Bár nem hisszük, hogy ezt belátható időn belül kereskedelmi taxiként vagy tömegközlekedési eszközként fogják használni, de hasznos lehet a sürgősségi mentés és katasztrófa-elhárítás során, ahol egy járhatatlan halom betontörmeléken vagy kidőlt fákon kell átkelni.

Célunk a világ első transzformátor-osztályú járművének létrehozása, más néven Ultimate Mobility Vehicle

– mondja Dr. Suh aki a Szilícium-völgy  New Horizons Studio csapatát vezeti.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló