Utazás

Ilyenek a magyarok repülési szokásai – Egyre népszerűbb Izland, repülőjegyre sajnáljuk a pénzt, de nem félünk a repülőn

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.29 | 09:34

A Wizz Air légitársasággal 31 ország 74 repülőterét érhetik el az utazók, akikről most érdekes tanulmányt készített a társaság. A kutatásban a magyarok repülési szokásait vizsgálták, a First Class pedig összeszedte a legizgalmasabb információkat.

A légitársaság adatai alapján a magyarok repülési szokásai kicsit módosultak, ugyanis idén minden korábbinál több helyre utazunk. Jegyre sajnáljuk a pénzt, de az ülőhelyünket szeretjük magunk megválasztani – közölte a First Class.

A felmérés szerint a magyarok átlagosan 108 nappal a felszállás előtt vásárolják meg repülőjegyeiket, és a leggyakrabban kiegészítő szolgáltatásként a helyfoglalást választják. Nyáron jellemzően 20 kg-os feladott poggyásszal repülnek az utasok, ami érthető, ha hosszabb családi kiruccanásra indulnak. A gyermekes családok kedvenc úti céljai közé Spanyolország, Görögország, Ciprus és az Egyesült Arab Emírségek tartoznak, utóbbi némileg meglepő lehet a nyári hőség miatt.

Fotó: 123rf.com

Újdonságok is vannak a magyarok repülési szokásai között: Új úti célok a porondon

Az abszolút favorit helyek közé sorolható ezen a nyáron Görögország, Törökország, Málta, Portugália, Egyiptom és Izland is. Izland eddig nem volt tipikus nyári vakációhelyszín, de a trendek változnak, és egyre többen keresik a hűvösebb úti célokat a forró nyári hónapokban.

A magyarok szezonon kívül is szívesen repülnek Ciprusra, Egyiptomba és Görögországba. A legnépszerűbb év közbeni útvonalakon azonban nem feltétlenül a pihenésre vágyók pörgetik a forgalmat, hanem az egyetemisták. A két legnépszerűbb járat a Budapest–Eindhoven, valamint a Budapest–Lisszabon.

Hogyan érezzük magunkat a repülés közben?

A Wizz Air online rendszerébe regisztrált embereknek feltett kérdésekből kiderült, hogy a megkérdezettek közel 20%-a már a szállásfoglalásnál és a repjegyvásárlásnál nyaralóüzemmódba kapcsol, míg a legtöbbeknél (28,9%) ez csak az út kezdetén történik meg.

A legtöbben (84,3%) saját elképzelés alapján választják ki úti céljukat, de jelentős réteg (40,4%) nézi az akciós lehetőségeket is. A válaszadók bő negyede szeret visszatérni korábbi kedvenc nyaralóhelyére, míg minimális (1,8%) az a réteg, mely pl. influenszerek ajánlásait követve utazna valahova.

Pénzünket, ha tehetjük, leginkább programokra, élményekre (71,3%), valamint finom ételekre és italokra költjük (54,8%), ezeknél a tételeknél sajnáljuk legkevésbé a kiadásokat. Az utazás kényelme csak minden ötödik megkérdezett szerint fontos ebből a szempontból.

Nem vagyunk félősek, ha repülőre kell ülni, a válaszadók több mint háromnegyede semlegesen vagy pozitívan nyilatkozott erről. Ezer utasból 13 azonban állítása szerint retteg.

Repülés közben a legnépszerűbb elfoglaltságok az olvasás, a film- és sorozatnézés, vagy épp a tájak fotózása a magasból.

(Via)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.
Sztárok
Kórházba került Ian McKellen
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 18.