Bulvár

Most akkor ki hibázott Liu Shaolinék margitszigeti baleseténél?

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.11 | 10:48

A BKV szerint a sportolók is szabálytalanok voltak.

Liu Shaolin Sándorék balesete körül parázs vita alakult ki.

Szerda reggel balesetet szenvedett edzés közben a Margitszigeten a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott négy tagja, köztük az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra. Éppen kerékpáros edzést tartottak, amikor a velük szemben haladó 26-os busz egy sövénynyírót előzve leszorította őket az útról.

Fotó: Instagram/shaolinliu

A BKV szerint viszont a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

“A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence bukott – előbbi kettő elég nagyot, így rájuk még vizsgálatok is vártak a Sportkórházban”

– olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, sem a férfi váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin, sem a legjobb női versenyzőnek számító Jászapáti nem szenvedett törést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: szerdán reggel, 8 óra 30 perc körül a Margitszigeten “egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kikerülési manőver közben összeütközött a szemből érkező kerékpárosokkal.”
Hozzátették: a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A tájékoztatás szerint a négy biciklis könnyű sérülést szenvedett

A BKV közleménye szerint, a társaság valószínűnek tartja, hogy a balesetben érintett busz vezetője hibázott. Hozzáteszik viszont, hogy a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.
Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat indult, amely Liu Shaolin Sándorék balesete körülményeit hivatott tisztázni

A vizsgálat lezárultáig a sajtó és a közvélemény szíves türelmét kérik, az érintetteknek pedig jobbulást kívánnak – tartalmazza a fővárosi közlekedési társaság közleménye.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló